Sakin şehir (Cittaslow) Yeniboğaziçi Belediyesi, örgütün Hollanda’da yapılan 7. genel kuruluna katıldı.

Geçtiğimiz yıl kasım ayında İtalya’daki toplantıda Cittaslow sertifikası alarak örgüte resmen üye olan Yeniboğaziçi Belediyesi’ni temsilen Yeniboğaziçi Belediyesi Cittaslow Koordinatörü Ali Kömürcügil, DAÜ Mimarlık Bölüm Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ceren Boğaç ve Mimarlar Odası Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Resmiye Alpar Atun, Hollanda’nın üç farklı kasabasında yapılan Cittaslow Genel Kurulu’nda yer aldı.

Cittaslow Başkanlığı’na seçilen Stefano Pisani Sindaco, görevini eski başkan Gianluca Marconi’den devraldı. Marconi, geçtiğimiz mart ayında KKTC’yi de ziyaret etmişti.

18-22 Haziran tarihlerinde yapılan toplantı hakkında TAK muhabirine açıklama yapan Yeniboğaziçi Belediyesi Cittaslow Koordinatörü Ali Kömürcügil, üyeliklerinin tescillenmesinden sonra katıldıkları ilk Cittaslow Genel Kurulu’dan çok yararlı bilgiler ve temaslarla döndüklerini söyledi.

Cittaslow kentlerin temsilcileriyle temaslar yaptıklarını ve işbirliği konularını ele aldıklarını ifade eden Kömürcügil, yeni başkan Stefano Pisani Sindaco’nun da erken zamanda Kıbrıs’ı ziyaret etmek istediğini söylediğini bildirdi.

Kömürcügil, son oturumun Midden-Delfland Belediyesi’ni sıfır karbon-nötr town hall’da yer aldığını ve bu binanın Hollanda'nın en sürdürülebilir hükümet binaları arasında yer alan mimarisi etkileyici bir bina olduğunu kaydetti.

“Bu güzel binada ülkemizi ve belediyemizi kendi bayrağımız altında temsil etmek tüm ülke ve Yeniboğaziçi belde halkı adına gurur vericiydi” diyen Kömürcügil, genel kurul boyunca farklı yerleri gördüklerini ve işbirliği dilekleriyle dostluklar kurma fırsatı bulduklarını anlattı.

Kömürcügil, bu organizasyona katılmalarında kendilerine destek olan Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı, DAÜ Mimarlık Bölüm Başkanlığı ve Mimarlar Odası’na teşekkür etti. 
Editör: TE Bilisim