Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC Cumhuriyet Meclisinde tarihimizde ilk kez konuşacak olması konusunda CTP ve TDP’yi ‘özellikle uyardığını’ söyledi.

Kıbrıs Postası'nın haberine göre Arıklı, Ktv ekranlarında konu hakkında soru üzerine şöyle dedi;

“Böylesi önemli bir olaya şahitlik etmek isterler diye düşünüyorum. Neticede bizi tek tanıyan ülkenin Cumhurbaşkanı konuşacak. Siyasi nezaket gereği O’nu dinleme erdemini, nezaketini göstermek zorundasınız. Umarım aklı selim galip gelir ve provokasyon olmaz. Hele de katılıp bir provokasyon olursa… CTP ve TDP’nin dikkat etmesi gerektiğini ifade ediyorum”

“İÇİŞLERİ BAKANINA SORUYORUM KAÇ TÜRKİYE VATANDAŞINI KKTC’YE ALMIYORUZ?”

Bazı yurttaşların Türkiye’ye alınmaması ve geri gönderilmesi konularında ise Erhan Arıklı, kendisinin de 5 yıl Rusya’ya alınmadığını hatırlatarak şu yorumu yaptı;

 “Ayıp bir şey bu, bu bir egemenlik konusu… Soruyorum İçişleri bakanına bugüne kadar sadece polis kararıyla deport edilen ya da ülkeye alınmayan kaç kişi var? Yüzlerce.. Yüzlerce… Hiç aklına geldi mi Türkiye’nin ya siz benim vatandaşımı neden almıyorsunuz diye! Yok böyle bir şey…

Rusya da beni almadı 5 yıl… Çünkü Rusya aleyhine coğrafyalarda faaliyette bulundum. Boynumuz kıldan ince… Moskova mahkemelerinde mücadele edebilirdim”

Editör: Haber Merkezi