Sakallı, Tümerkan’ı toplu iş sözleşmesini imzalamaya ve 9 aydır ödenmeyen ek mesaileri ödemeye de çağırdı.

Sakallı, Tümerkan’ın duyurusunda “2014 Mali Yılı Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde sona doğru gelinmiştir. Gelinen aşamada çoğu konuda uzlaşı sağlanmış olması kurumumuz adına sevindiricidir” ifadesini kullandığını, ancak Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin, 2014 Mali Yılı’na yönelik değil, 1 Ocak 2014-31 Aralık 2015 dönemini kapsadığını iddia etti.

Sakallı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Tümerkan, bir kez daha kurumda yetkili sendika BAY-SEN ile varılan uzlaşıyı çarpıtarak, kurum personeli ve kamuoyunu yanıltma çabasına girmiştir” iddiasında bulunuldu.

“MÜZAKERE MUTABAKATLA SONUÇLANDI”

Sendikanın çağrısı ile Ocak ayında başlayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin, herhangi bir uzlaşı sağlanmadan sonlandığını, Çalışma Bakanlığı Uzlaştırma Kurulu aracılığıyla yapılan toplantıların da uzun süre devam etmesine rağmen sonuçsuz kaldığını iddia eden Sakallı, Başbakan’ın da teşvikiyle Ağustos ayında yeniden masaya oturulduğunu anlattı.

Sakallı’nın açıklaması şöyle devam etti:

“Yaklaşık 10 gün içerisinde yürütülen müzakereler tam bir mutabakat ile sonuçlanmıştır. Varılan mutabakat çerçevesinde sendika 1 Mart 2014 ile 28 Şubat 2015 arasındaki ek ödeneklerden feragatte bulunmuştur. Mutabakat sağlanmasına rağmen geride kalan 20 günlük sürede Kurum Müdürü Mete Tümerkan, tam bir uzlaşı ile sağlanan Toplu İş Sözleşmesi metnine imza atmamakta direnmiştir. Müdür, uzlaşmayla oluşmuş bir metin olmasına rağmen, ilgili mevzuata aykırı olarak ‘Toplu iş sözleşmesini bir yıl imzalayalım. Mali konulara ilişkin yeni uzlaşma metnini imzalayalım, metin bölümü önceki yıl olsun. Sendikanın feragati 2 yıla çıksın. Mali koşullar iki yıllık imzalansın. Bunu ben değil Maliye Bakanlığı ve veya bakanlıktaki bürokratlar istiyor’ şeklinde önerilerde bulunmuştur.”

“PERSONELİ HUZURSUZ EDİYOR”

Bay-Sen Başkanı Sakallı, Tümerkan’ın toplu iş sözleşmesini bir yılla sınırlandırma niyetini ortaya koyduğunu iddia eden Sakallı, “Müdür, bütünü üzerinde uzlaşılan bir Toplu İş Sözleşmesi varken, personele yönelik duyurusunda ‘Çoğu konuda uzlaşılmış’ ifadesini kullanarak personeli huzursuz etmektedir” ifadesini kullandı.

Tümerkan’a uzlaşıyla oluşturulan Toplu İş Sözleşmesi’ne imza koyması çağrısı yapan Sakallı, “Kurum personeline veya sendikaya iyi niyet göstermek istiyorsanız, çalışanların yalnızca milli ve dini bayramlarda yaptığı ve son 9 aydır ödenmeyen ek mesailerini ödeyin” dedi.
Editör: TE Bilisim