Sahir konuyla ilgili yazılı açıklamasında, “Yenilenebilir enerji kullanımını ertelediğimiz sürece bizim için bu değişime ayak uydurmak da o kadar daha zorlaşacaktır” ifadelerini kullandı.

Dünyadaki örneklerden bahseden Sahir, şu şekilde devam etti:

“Bizim ülkemiz fosil yakıt kullanımından uzaklaşmak yerine bu talebi artıracak bir ekonomik düzen içerisindedir. Bu sadece bizi sürdürülebilirlik ilkelerinden uzaklaştırmakla kalmayıp küresel ısınmaya neden olan sera gazı konsantrelerinin atmosferde artmasına neden olan bir ülke olarak, ileriki yıllarda çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya bırakacaktır”

Ülkenin güneş enerjisi potansiyeli bakımından dünyada sayılı, bölgede ise en zengin konumda olduğunu belirten Sahir, Greenpeace International’ın gemisi Rainbow Warrior’ün geçen hafta Türkiye’ye yaptığı ziyarette, Türkiye’nin dünya genelinde çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgularken, Türkiye’nin Kıbrıs’tan sonra güneş enerjisi için en iyi ikinci bölge olduğuna vurgu yapıldığını kaydetti.

Böyle bir potansiyele rağmen, ülkenin enerji ihtiyacının neredeyse tamamının kirli, pahalı ve ülkeyi başka ülkelere bağımlı yapan petrolden üretildiğini kaydeden Sahir, “Yetkili makamların ülkemizin enerjide dışa bağımlılığının azaltılması ve kirli enerji kaynaklarının kullanımından uzaklaşması için çabalamalıdır. Enerji verimliliğinin artırılması ve yenilebilir enerjinin kullanımı bir devlet politikası haline getirilmelidir” değerlendirmesinde bulundu.
Editör: TE Bilisim