Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı, ülkede bulunan sahillerin sivil toplum örgütleri, belediyeler ve vatandaşların katkılarıyla temizlenmesi amacıyla çevre temizliği seferberliği düzenliyor. Çevre temizliği seferberliği 7 Temmuz Pazar günü Akdeniz sahilinde saat 18.00’de başlayacak.

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, kaymakam, belediye, sivil toplum örgütleri ve çevre örgütleri temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek seferberlik projesi için işbirliği çağrısında bulundu.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Harmancı, sahiller ve çevrenin temizliği için, sürdürülebilir çözüm fikirlerine açık olduklarını belirterek, tüm katılımcıların desteğiyle yapılacak temizlik kampanyası projesinin önemine dikkat çekti.

Harmancı, ülkedeki çevre bilincini herkese aşılamak için projenin önemli bir adım olacağına işaret ederek, “İlk durağımız 7 Temmuz Pazar günü Akdeniz sahili, katkı koyacak herkesi saat 18.00’ de Akdeniz Köyü Sahillerini temizlemeye bekliyoruz” dedi.

Bu konuda kaymakamlıklara, belediyelere, sivil toplum örgütlerine, çevrecilere ve tüm halka görevler düştüğüne dikkat çeken Bakan Harmancı, çevreyi kirletenlere duyarsız kalınmaması gerektiğini, şikayetlerin Alo 123 hattına veya Bakanlığın Facebook ve Twitter adreslerinden yapılabileceğini kaydetti.

Bakan Harmancı, “hepimiz bu adada yaşıyoruz ve adamızı seviyoruz. Gelecek nesillere güzel bir ada bırakmak için ülkemizi temiz tutalım” dedi. 
Editör: TE Bilisim