Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Kamu-Sen’in geçmişte nasılsa, bugün de öyle olduğunu belirterek, “Bizim, arka bahçeliğini yaptığımız ve sahibinin sesi olduğumuz bir partimiz yoktur” dedi.

Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, dün basınında çıkan ve sendikalarını hedef alan “UBP yandaşı” eleştirilerine yanıt verdi.

EN SERT MUHALEFETİ YAPMA YÖNÜNDE HİÇ TEREDÜTTÜMÜZ YOK

Kamu-Sen’in, bir önceki dönemde hükümet olan Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in yaptığı bazı girişimlere nasıl karşı çıkıp, muhalefet yaptıysa; şimdi de Ulusal Birlik Partisi hükümetinin yapmaya çalıştıklarına aynı tutarlılık ve cesaretle karşı çıktığını, en sert muhalefeti yapma yönünde hiç tereddüdü olmadığını vurguladı.

Özkardaş, “Aynı kitleye hizmet veren farklı sendikaların rekabeti, eğer üyelerin ve ülkenin çıkarlarını koruyup geliştirmeye yönelik değilse, hem sendikal mücadeleler ve hem de ülkemiz zarar görür” dedi.

Kendilerini UBP’nin yandaşı olarak göstermeye çalışanların yaptıklarından bazılarına örnekler veren  Özkardaş, geçmiş hükümet döneminde, bazı sendika yöneticilerinin müdür, müsteşar ve kaymakam yapıldığını ileri sürerek yaşanan süreçle ilgili bilgiler aktardı.

BÖYLESİ BİR KAVGANIN BAŞLATILMASI DOĞRU DEĞİL

Özkardaş, bir çok olumsuzluğun yaşandığı bir dönemde, hiç yapılmaması gereken ve gerçeklere dayanmayan, böylesi bir kavganın başlatılmasını doğru bulmadıklarını  kaydederek, “Bu açıklamayı yapmak zorunda bırakıldığımız ve yara alan birliktelik içinde halkımızdan özür diliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim