Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Erkut Şahali, Kıbrıs Postası’nda yayınlanan ‘Sabah Postası’ isimli programa telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu.

“TİCARETTE RİCA VE MİNNETLE SONUÇ ALINAMAZ”

Başbakan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun dünyayı tozpembe gördüğünü belirten Şahali, ticarette rica minnet ile sonuç alınamadığını ifade etti.

Pazarcılar Birliği’nin yurttaşın buluştuğu satıcılar olduğunu ve son halka olduğunu kaydeden Şahali, iki marketten geçtiğini, piyasada yüzde 50 indirime gidilmediğini ve fiyatlarda bir fark olmadığını belirtti.

“FAHİŞ KAR CEZASI UYGULANMALI”

Sucuoğlu’nun ifade ettiği gibi bir ucuzlama varsa Pazarcılar Birliği Başkanı ve diğer pazarcılara fahiş kar cezası uygulanması gerektiğini dile getiren Sucuoğlu, Sucuoğlu’nun teşekkür etmesi yerine kınama yapması gerektiğini belirten Şahali, yaşananları “ironik” olarak değerlendirdi.

Hayat pahalılığıyla ilgili ifadeler kullanan Şahali, Kıbrıs’ın kuzeyinde TL kullanıldığını ve tsunaminin kesintisiz yaşandığını kaydederek, döviz bazında meydana gelen artışların kur kaybıyla katmerlenerek yansıdığını ve fiyat tırmanışının da kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Ekonominin kondisyonunun düzeltilmesi gerektiğini belirten Şahali, yükselen fiyatları karşılayabilecek ekonomik gelirin de bireylere sağlanabilmesi gerektiğini söyledi. Şahali, “Faiz Bey bu kısımları henüz çalışmadığı için konuşamıyor.” dedi.

Fahiş kar uygulaması diyerek ticaret erbabının hepsini aklamayacağını, bu tırmanışı körükleyen faaliyetler olduğunu ifade eden Şahali, devletin bu noktada etkin denetim mekanizmasıyla fahiş kar arayışını ortadan kaldırmaya yardımcı olmalı gayret sarf etmesi gerektiğini belirtti bunun da rica minnetle olacak iş olmadığını belirtti.

“SEBZE KAÇAKÇILIĞINI GÖZÜMLE GÖRMEDİM AMA…”

Kıbrıs’ın güneyine sebze kaçakçılığı olmasını görmediğini fakat gerçekleştiğini ifade eden Şahali, kayıt altına alınmayan sınır ticaretinin iki yönlü devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Güvenlik zafiyetinin de olduğunu belirten Şahali, et kaçakçılığıyla ilgili aynı şeylerin konuşulduğunu, yaşam hakkının elinden alınmasıyla ilgili ilgili de güvenlik zafiyeti olduğunu belirtti.

“UBP-CTP İHTİMALİ HİÇ GÜNDEME GELMEDİ”

Koalisyon çalışmalarıyla ilgili de sözler sarf eden Şahali, UBP-CTP koalisyon ihtimalinin hiç gündeme gelmediğini belirten Şahali, iki partinin de dünyaya bakış vizyonlarının farklı olduğunu belirtti.

Trafik denetimlerinde 415 sürücü rapor edildi Trafik denetimlerinde 415 sürücü rapor edildi

UBP’nin içinde bulunduğu tavrın tavşana kaç tazıya tut gibi olduğunu söyleyen Şahali, UBP’nin YDP ve DP ile koalisyon görüşmelerini sürdürdüğünü bir yandan ise aba altından sopa göstererek CTP ile ihtimali canlı tutarak, küçük muhataplarına istediklerinden daha azını vermek istediğini söyledi.

UBP’nin halihazırda hükümet partisi olduğunu belirten Şahali, “Bizim onlarla mutabık kalmamıza imkan olmayan uygulama örnekleri, ortaya koyuyorlar.” dedi.

Editör: Haber Merkezi