MHA

4 Mayıs Pazar günü 15:00’da Namık Kemal Meydanı’ndan başlayacak yarışlar belirlenen güzergahlar takip edilerek yine Namık Kemal Meydanı’nda son bulacak.

8 km’lik koşunun yarış şeklinde olacağı, 5 km’lik halk koşusu ve yürüyüşünün ise yarış şeklinde değil eksersiz yapmaya dayalı olacağı organizasyonda dereceye girenler telsim tarafından ödül verilecek. Yarışa katılacak yarışmacılardan alınacak 10 TL’lik ücretin tamamı ise Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle savaş Vakfı’na bağışlanacak.

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp yaptığı konuşmada, MAGEM’in Mağusa’da ilklere imza atan bir örgüt olarak yine bir ilke imza attığını, ülkede sporun sadece gençlere ait değil, her yaştan insanın spor yapması gerektiğini hatırlatan bir organizasyon düzenlediğini söyledi. Yarışmanın yanında yarışmadan sadece spor yapacak kitleler de olacağını ifade eden Kayalp, hem sporun öneminin hatırlanacağını hem de Mağusa’nın tanıtımının yapılacağını belirtti. mağusa kenti dünyada en çok bilinen kenti olduğunu, kültürel mirasla etkinliklerin birleştirilmesinin önemli bir katkısı olduğunu, etkinliğin sosyal sorumluluk tarafının ise Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle savaş Vakfı’na katkı yapılmasının başka bir duyarlılığa dikkat çekildiğini belirtti.


Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar konuşmasında, Telsim olarak Magem ile ortak etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, digital dönüşümün lider temsilcisi olmalarının yanında, sosyal sorumluluk konusunu da kendilerine misyon edindiklerini söyledi. Sporun hayat tarzı olması gerektiğini, digital dönüşümü tabana indirdikleri gibi spor ve kültür-sanatı tabana indirmek istediklerini söyledi.


MAGEM Başkanı Cansu Canalp da konuşmasında MAGEM’in sosyal sorumluluk projeleri yapmayı her zaman görev bildiğini, birçok sosyal sorumluluk projesi yapan MAGEM’in yeni organizasyon ile de kanser konusunda katkı kaymayı amaçladıklarını söyledi. Halk koşusunun ilk kez düzenleneceğini, her zaman destekçileri olan Gazimağusa Belediyesi’ne ve sponsor Telsim’e teşekkür etti.



Maraton ekibini temsilen konuşan spor yöneticisi Yetkin Öngün, 2014 yılında 20 kişilik bir ekiple insanlara sporu sevdirmek için çalıştıklarını, organizasyonları yaparken sosyal sorumluluk projelerinde yer almak istediklerini, etkinliği spor turizmini geliştirmek adına yaptıklarını söyledi. 4 Mayıs Pazar günü 8 kilometrelik koşu yarışı ve 5 kilometrelik halk koşusu ve yürüyüşü olmak üzere 2 etaptan oluşacak etkinlikte, kadın ve erkek kategorileri olacak. yarış öncesi ve sonra dans gösterileri ve spor aktiviteleri de yapılacağını söyledi.

 
Editör: TE Bilisim