Sağlık Bakanı Gülle, bugün, Hüseyin Bıçak başkanlığındaki Diş Tabipleri Odası heyetini kabul etti.

Kabulde konuşan Ahmet Gülle, sağlık çalışanlarının kutsal bir görevi yerine getirdiğini vurgulayarak, sağlığın yaşamla ilgili, öncelikli ve hata kaldırmayan bir sektör olduğunu belirtti.

AVRUPA BÖLGE TOPLANTISI

Gülle, geçtiğimiz hafta başında, Avrupa Birliği’nin Türkiye Çeşme'de düzenlediği Avrupa Bölge Toplantısı’na katıldığını söyleyerek, Başkan Bıçak’a ve yönetim kurulu üyelerine buradaki izlenimlerini aktardı.

Ahmet Gülle, toplantıda Avrupa ve dünyadaki sağlık politikalarının, hedeflerinin tartışıldığını ifade ederek, koruyucu hekimliğin, sağlıkta kurumsallaşmanın ve ortak kayıt sistemi oluşturmanın öneminin görüşüldüğünü söyledi.

Konferansta Genel Sağlık Sigortası’nın yaygınlaşması konusuna da değinildiğini ifade eden Gülle, Türkiye’nin bu konudaki reformlarının Avrupa’da yankı uyandırdığını vurguladı.

Ahmet Gülle, “Dünya ile aynı dili konuşmamız için sağlıkta reform yapmamız şarttır. Sağlıkta bir vizyon ve hedef oluşturulmalı, eksikliklerimizi bu zeminde belirlemeliyiz” dedi.

“SAĞLIK DÜNYA ÜLKELERİNİN POLİTİKALARINDA BELİRLEYİCİ”


Sağlığın ülkelerin politikalarında belirleyici olduğunun altını çizen Ahmet Gülle, dünya ülkelerinde sağlıkla sadece ilgili bakanlığın değil, oluşturulan bakanlar komitesinin ilgilendiğini dile getirdi.

Bakan Gülle, sağlıkta toplumsal vizyon oluşturulmasında sağlık çalışanlarına ve hasta örgütlerine önemli görevler düştüğünü de belirtti.

Kuzey Kıbrıs’ta sağlık alanındaki eksikliklere işaret eden Ahmet Gülle, otomasyon ve ortak kayıt sistemine hala geçilemediğini, sağlıkla ilgili istatistiki verilerin olmadığını kaydetti.

Gülle, bu konularla ilgili yapılacak tüm çalışmalarda sağlık çalışanlarının birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmasında hekimlerin ülke için önemine de değinen Gülle, hekim örgütlerinin başarısından söz ederek, yönetim kadrolarında artık kadınların da yer aldığına dikkat çekti.

Kadınların böyle görevlerde yer almasının sevindirici olduğunu belirten Gülle, bunu “büyük bir aşama” olarak niteledi.

NEZAKET ZİYARETİ

Diş Tabipleri Odası Başkanı Hüseyin Bıçak ise konuşmasında, Bakan Gülle’ye nezaket ziyaretinde bulunduklarını ifade etti.

Etkinlikleri konusunda Ahmet Gülle’yi bilgilendireceklerini belirten Bıçak, yeni hükümetin sağlık politikası konusundaki hedefleri hakkında görüş alışverişinde bulunacaklarını da dile getirdi. 
Editör: TE Bilisim