Sağlık Bakanlığı’nın 112 acil müdahale temel eğitim programı tamamlandı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın, Türkiye Sağlık Bakanlığı katkılarıyla 12 Mayıs-13 Haziran tarihleri arasında 112 Acil Müdahale Ambulans Ağı’nda çalışan hemşire, acil tıp teknisyeni ve paramediklere yönelik gerçekleştirdiği 4 haftalık; ‘112 Acil Müdahale Temel Eğitim Programı’nın tamamlandığı ve kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika verildiği bildirildi.

Eğitimlerde, 112 Acil Müdahale Temel Eğitimi alan 109 kişi içerisinden seçilen 16 kişiye eğitimci vasfı kazanmaları için ayrıca bir haftalık ekstra eğitim verildiği kaydedildi.

Sertifika töreninde, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Türkiye Sağlık Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanı Duygu Cengiz ile bakanlık yetkilileri de hazır bulundu.

CENGİZ: “KURSUN SONUÇLARI OLUMLUDUR”

Türkiye Sağlık Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanı Duygu Cengiz, eğitimde sürecin kesintiye uğramaması ve sağlık alanındaki eğitimlerin sürmesi gerektiğini kaydederek, KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve ekibinin bu konuda ortaya koyduğu çaba ve isteğin takdire şayan olduğunu söyledi.

Cengiz, eğitimlere katılanların tamamının yapılan sınavlarda başarılı olduğunu belirttiği konuşmasında, eğitimin son derece olumlu sonuçlar doğurduğunun altını çizdi.

GÜLLE: “BUNDAN EN İYİ ŞEKİLDE YARARLANACAĞIZ.”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ise KKTC için Türkiye’nin sağlık alanında yaşadığı deneyim ve aldığı yolun önemli olduğunu belirterek, bu tecrübelerden yararlanmanın ülke sağlık sektörüne katkı koyacağını söyledi.

Sağlık alanında yeniden yapılanma içerisinde olduklarına dikkat çeken Bakan Gülle, sağlık sistemi, finansmanı ve yasal düzenlemeler üzerinde çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Gülle, sağlıkta insan faktörünün önemli olduğunu ve eğitimli personel gerektiğini kaydederek, sağlık alanında bu tür eğitimlerin devam edeceğini söyledi 
Editör: TE Bilisim