Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, yeni hükümetin, yeni bir toplumsal vizyon ortaya koyduğuna işaret ederek, bu vizyonun hayata geçirilmesi için yapılacak reform ve düzenlemelerin, halkın ve sivil toplum örgütlerinin görüşleriyle şekilleneceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle bugün, Erol Şeherlioğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ) heyetini kabul etti.

Görüşmede Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Ahmet Ulutekin de hazır bulundu.

GÜLLE: “REFORMLAR HALKIN VE STK’LARIN GÖRÜŞLERİYLE ŞEKİLLENECEK”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, yeni hükümetle yeni bir dönemin başladığına işaret ederek, sorunların çözümünde toplumsal uzlaşıyı ön planda tutacaklarını anlattı.

Yeni hükümetin yeni bir toplumsal vizyon ortaya koyduğunu söyleyen Gülle, bu vizyonun temelinde sürdürülebilir bir sosyo-ekonomik yapı olduğunu kaydetti.

Gülle, ortaya koydukları vizyonun “kendi ayakları üzerinde durmayı” temel edindiğini anlatarak bu vizyonun hayata geçirilmesi için yapılacak reform ve düzenlemelerin, halkın ve sivil toplum örgütlerinin görüşleriyle şekilleneceğini anlattı.

Hem hastaların, hem de sağlık çalışanlarının mutlu olacağı kaliteli sağlık hizmetinin verildiği bir yapı oluşturmayı amaçladıklarını kaydeden Gülle, bu yapıyı katılımcı bir anlayışla kuracaklarını belirtti.

Gülle, bunları yaparken ortak bir anlayışa ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

ŞEHERLİOĞLU: “SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ KONUSUNDA YENİ HÜKÜMETTEN UMUTLUYUZ”

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ) Başkanı Erol Şeherlioğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Bakan Gülle ile önceki dönemlerde sürekli temas halinde olduklarını belirterek, Gülle’nin sağlıktaki sorunlara vakıf olduğunu anlattı.

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin “Sağlık olmadan demokrasi olmaz” sloganını hatırlatan Şeherlioğlu, sağlığın, anayasadaki sosyal hukuk devleti tanımlaması gereği devletin sunması gereken bir hizmet olduğunu belirtti.

Sağlıktaki sorunların uzun süredir devam ettiğini söyleyen Şeherlioğlu, sorunların çözülmemesinin “siyasi iradenin Kıbrıs Türk toplumunun elinde olmamasından” kaynaklandığını iddia etti.

Hasta sayısının artmasıyla hastane altyapılarının yetersiz hale geldiğini, personelin ucuz emeğe dönüştürüldüğünü, kadrolu-kadrosuz ayrımının belirsiz hale geldiğini savunan Şeherlioğlu, sorunların çözülmesi adına yeni hükümetten umutlu olduğunu dile getirdi.

Acil servislerdeki sorunların çözülmesine öncelik verilmesi gerektiğini dile getiren Şeherloğlu, kadro eksikliği yaşandığını ve mecburi hizmetteki doktorların uzmanlıklarına bakılmadan acil servislerde çalışmak durumunda kaldığını söyledi.

Şeherlioğlu, sağlık ocaklarında da birçok sorun bulunduğuna değinerek, doktor ve hemşire eksikliğinin giderilmesini istedi.

Şeherlioğlu, sağlık sektöründe yaşanan “organizasyonluğun” hastalarda güvensizlik yarattığını söyleyerek, hükümetten, halktan ve sağlık çalışanlarından Sağlık Bakanı Gülle’nin arkasında durmalarını istedi. 
Editör: TE Bilisim