CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, sağlık alanında sistemsizliğin devam ettiği bir sürecin yaşandığını, var olan sorunların hala daha bütünlüklü bir yaklaşım yerine teker teker ele alındığını ve bunlara çözüm bulunmaya çalışıldığını savundu.

Yorgancıoğlu, böylesi bir yaklaşımla ele alınan sorunların çözülmek yerine karmaşıklaştığını ve aslında toplumsal açmazlara yenilerinin ilave edildiğini de ileri sürdü.

Kıbrıs Türk halkının bugün sağlık alanında bütünlüklü bir yaklaşıma olan gereksinimi her zamankinden daha fazla olduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, sağlık yasalarının geçirilmesi, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve hasta haklarını gözeten bir anlayışın bu alanda egemen kılınmasının şart olduğunu vurguladı.

Yorgancıoğlu, hükümetin, tüm bu aciliyet arz eden konuları ele almak yerine her konuda olduğu gibi yine zamana oynadığını da iddia etti.
Hekimlerin, hemşirelerin, eczacıların ve diğer bütün sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutlayan Yorgancıoğlu, “Her koşulda kendinden önce muhatabının sağlığını düşünerek özveri ile hizmet veren bütün sağlık emekçilerini saygıyla selamlarım” dedi.

Yorgancıoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda Tıp Bayramı’nın, sadece bir meslek alanının kutlama günü değil, aslında sağlıkla ilgili konuların gündeme alındığı ve daha iyinin yakalanması için toplumsal katılımcılıkla tartışıldığı bir ortam olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Yorgancıoğlu mesajında şu ifadeler yer verdi:

“İçinde bulunduğumuz Lefkoşa Yerel Ara Seçimi’nin yapılmasını gerektiren koşullara, insan sağlığını ve devlet ciddiyetini hiçe sayan bir anlayış neden olmuştur. Bu anlayışın insan sağlığına ve gereksinimlerine duyarlı, bilimsellikten ödün vermeyen ve toplumsal katılımcılığa açık bir anlayışla değiştirilmesi kaçınılmazdır. Bizler bu değişimi sağlamak için var gücümüzle çalışmaktayız. Halkımızın temel gereksinimlerine sağlıklı koşullarda ulaşabileceği bir yaşam alanını yaratmaya her zamankinden daha hazırız”. 
Editör: TE Bilisim