Maliye Bakanı Ersin Tatar, sağlığın bütçede en büyük paya sahip hizmetlerden biri olduğunu belirterek, sağlığa sadece 2013 yılında ayrılan kaynağın yaklaşık yüzde 12 artırıldığını ifade etti.

Tatar, bugün 222.4 Milyon TL olan sağlık bütçesinin 2009 yılında 170 Milyon TL olduğunu ve sağlık bütçesinde 2009’dan günümüze gelinirken yüzde 30.74 oranında bir artışa gidilmesinin sektöre verilen önemin göstergesi olduğunu vurguladı.

Maliye Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Tatar, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı ve sağlık çalışanlarını kutladı.

Tatar,  “14 Mart Tıp Bayramı’nın ülkemizde de kutlanması sağlık çalışanları kadar bizleri de memnun etmektedir. Ülkemizde iyi eğitim almış hemşireler, doktorlar hastanelerimizde görev yapmaktadırlar. Tüm plan ve program, Kıbrıs Türk halkının daha iyi sağlık hizmeti alabilmesi, daha kaliteli ve çağdaş şartlarda tedavilerini gerçekleştirebilmeleri üzerinedir” dedi.

KKTC devleti olarak vatandaşlara sahip çıkma, ihtiyaçlarını giderebilme adına gerek devlet, gerek özel hastaneler aracılığıyla sağlık harcamalarını karşılamakta olduklarını kaydeden Tatar, “Vatandaşlarımızın yurt dışındaki sağlık tedavilerinde de Sağlık Bakanlığımızın öngörüsü doğrultusunda gerekli imkanlar sağlanarak halkına sahip çıkan devlet anlayışıyla bütçe harcamalarımızı yapıyoruz” ifadesini kullandı.

Tatar şöyle devam etti:

“Hükümet olarak sağlık hizmetlerine ne kadar önem verdiğimizi bütçeye ayırdığımız paydan da görebilirsiniz. Sağlık hizmetlerinin artırılması için imkanlar zorlanarak bütçedeki payı artırılarak 222 Milyon TL’nin üzerine çıkılmıştır. Göreve geldiğimiz 2009 yılına göre sağlık bütçesinde yüzde 30’u aşan artış yapılmıştır. KKTC’nin tüm yerel gelirlerinin yüzde 11’e yakın oranındaki payını sağlık bütçesi oluşturmaktadır. Ülkemiz şartlarında sağlık hizmetlerine ayırdığımız pay uluslar arası ölçekte önemli orandadır. Yüzde 30’u aşan bütçedeki artış sağlığa bu ülkede ne kadar önem verildiğini de göstermektedir.”

Editör: TE Bilisim