KIBRIS TİME-ÖZEL

UBP Lefkoşa Milletvekili adayı Okyay Sadıkoğlu, 20 Temmuz Şafak Nöbeti’ne sponsor olmayan Dışişleri Bakanlığı’nın vermiş olduğu kararı uygun görmediğini belirtti.

Sadıkoğlu, Mutlu Barış Harekâtının başladığı noktada gerçekleşen ve geleneksel hale dönüştürülen Şafak Nöbetine Dışişleri bakanlığının sponsorluğunu geri çekmesini eleştirerek, biz bu tür organizasyonları destekliyoruz dedi.
Kıbrıs Türk halkının gözyaşının durduğu gün olan 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekâtı’nın yıldönümü olan günü Kıbrıs Türk halkının iyi değerlendireceğine inandığını ifade eden Sadıkoğlu, Dışişleri Bakanı Kutlay Erk’in şafak nöbetine Dışişleri Bakanlığı’nın sponsorluğunu geri çekmesine büyük tepki gösterdi.

Sadıkoğlu sözlerine şöyle devam etti;
‘Gerek ülkenin tanıtımına gerekse Milli Birliğimizin pekişmesine katkı koyan bu organizasyonda devletin üzerine düşeni yapmaması üzücüdür. Her fırsatta KKTC’nin çözümün önünde engel olduğunu dile getiren Kutlay Erk’in yaptıklarının ciddi ciddi düşünülmesi gerekir. Biz bu tür organizasyonları destekliyoruz.’
 
Editör: TE Bilisim