İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayat hikayesini konu alan ve siyaset dışı hayatının işleneceği “Reis” filminin İskele İlçesi’ndeki çekimleri için çalışmalar devam ediyor. Tayyip Erdoğan’ın çocukluk döneminin anlatılacağı ve yaklaşık 20 gün sürecek çekimler için İskele’deki Şehit Sadık Davut Sokak o döneme uyarlanıyor.

Reis filminin yönetmeni Hüdaverdi Yavuz’u kabulünde konuşan  Sadıkoğlu, filmin çekimlerine ev sahipliği yapıyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Bu filmin İskele’nin tanıtımına da katkı koyacağına dikkat çeken Sadıkoğlu, İskele’deki çekimlerin başlayacağı günü heyecanla beklediklerini belirtti.

Filmin Yönetmeni Hüdaverdi Yavuz ise, 115 dakikalık filmin yarısının İskele’de çekileceğini söyledi ve kendilerine imkân tanıyan Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na teşekkür etti. 

Açıklamaya göre Yavuz, özelde İskele’nin genelde ise KKTC’nin tarihi dokusu ve doğal güzellikleri açısından film çekimi için çok uygun yerler olduğuna dikkat çekti. Kendisinin İskele’deki Şehit Sadık Davut Sokak’ı uygun gördükten sonra resmi yazışmaların yapıldığını ve o bölge için izin aldıklarını söyleyen Hüdaverdi Yavuz, bölge halkının bu film çekimlerinden ötürü mağdur olmayacağını ifade etti.

Editör: TE Bilisim