Kanser Araştırma Vakfı (KAV), “Hep birlikte mevsimin ilk kahvesini birlikte içelim, kanserle savaşta KAV'la birlikte tek yürek olalım” sloganıyla düzenlediği “Sabah Kahvesi” etkinliği bugün 50’yi aşkın farklı mekanda yapılıyor.

Etkinlikten elde edilen gelir, KKTC’de en fazla kanser vakalarının görüldüğü bölgelerde detaylı toprak ve su analizleri için kullanılacak.

“KKTC’nin en büyük sabah kahvesi etkinliğinin” amaçlandığı, Özerlat Kahve ve Rana Fahrioğlu Şirketi sponsorluğundaki organizasyon, saat 10.00-12.00 saatleri arasında yapılıyor. Ancak bazı yerlerde etkinlik 12.00’den sonra da devam edecek.

Kanser Araştırma Vakfı’nın sosyal bir etkinlik içerisinde kansere, çevreye ve geri dönüşüme karşı farkındalık oluşturma amacıyla düzenlediği 1 Haziran Sabah Kahvesi etkinliğine katılanlar, Vakfın hazırladığı geri dönüşüm kumbaralarına bağış yaparak KAV’a destek sağlıyor.

Ayrıca bazı işletmeler, sattıkları kahveden kazandıkları paranın bir bölümünü Vakfa bağışlayacak. Etkinliğe kendi evlerinde ev sahipliği yapanlar da var.

“1 Haziran Sabah Kahvesi” etkinliği şu yerlerde yapılıyor:

Lefkoşa: Ambar Cafe - Organic Shop, Araf Cafe, Cafe Biyer, City Coffee, Dereboyu Mardo, Eddie Dayspa and Cosmetics, İzzetin Yeri, Lorenzo Cafe, Mambochino, Mardo Lefkoşa Önder, Metehan Spor Kulubü, Metropol Pizzy Burger, Pizza Pizza Lefkoşa Önder, Rüstem Kitapevi Culture Club, Sarayönü Sandviççi Ali, Şefler Pastanesi, Şirin Pasta- Delicious Cafe,Ustanın Yeri – Büyük Han, Okkaynan

Girne: Cacoa – Boğaz, Cafe Dükkan, Corner Restaurant Harbour, Klepini Restaurant – Arapköy, Shayna Restaurant- Çatalköy, Yalın Guest House

Mağusa: Grand Mardo Mağusa, Hammams Inn, The Seasons.

Ayrıca KAV posterinin bulunduğu tüm Restorancılar Birliği üyesi restoranlar da etkinliğe ev sahipliği yaptı. 
Editör: TE Bilisim