İktisatbank'ın 9 Ağustos 2022’ye ilişkin Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

TÜK’te terfiler konusunda uzlaşıya varıldı… TÜK’te terfiler konusunda uzlaşıya varıldı…

Küresel mali piyasalar yeni haftanın ilk iş gününü sakin bir seyir ile tamamladı. Veri akışının sığ, gündemin dingin ve elbette yaz sıcaklarını hâkim olduğu dünkü günde, fiyat boylarının da kısaldığını gördük. 

Biraz somutlaştırmak gerekirse, dün kıymetli madenler ve kripto paraların bir miktar da olsa ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Gümüşün ons fiyatı 20,80 dolar seviyesindeki hedefimize dayanırken, altının emin adımlarla 1,835 dolar seviyesine yürüdüğünü teknik bir bakış açısıyla görüyoruz. Altının yükselişi ve beraberinde USDTRY kurunun haftalardır 17,95 seviyesindeki yatay hareketi ile gram altın da 1,023 TL seviyesinde bulunan önemli ve inatçı teknik seviyeden haftanın ilk günü uzaklaşarak 1,030 seviyesini test etti. Haftalık kapanış izin verirse, daha da yukarıda 1,065 TL seviyesi radar menziline girecektir. Benzer bir şekilde, bir müddettir bültenimizde yer verdiğimiz ve işaret ettiğimiz Ethereum da dün 1,820 seviyesine test etti.  

Türkiye cephesinde ise dün bültenizde belirttiğimiz üzere, ana endeks yeni rekorlarla doymazken, dünkü günü de yüzde 1,6 oranında artışla yeni bir zirve seviyesinden tamamladı. Yerli yatırımcıların enflasyonda kaçarak kuzeye taşıdığı edekste yükselişin ne kadar sağlıklı olduğu konusunda bir miktar şüphemiz var. Şimdilik tat kaçırmadan kenardan izlemeye devam edelim. USDTRY cephesinde ise, 17,95 seviyelerindeki yatay ve kamu destekli seviye dün de korunmaya devam ettiğini gördük. 

Editör: Haber Merkezi