Eski hükümet partisi 28 Temmuz seçimlerine giderken yaşadığı dağınıklığın, seçimlerde alacağı hezimetin ve hükümetinin son dönemlerinde toplumsal varlıklarımızı talan edilişinin açığa çıkacak olmasını gözden saklamak için akla gelmedik oyun ve senaryoları peşi sıra sahneye koyuyor.

Bunlardan bir tanesine bugün Meclis’te tanık olduk. Uygulamaları ile takdir toplayan yeni hükümet ile meclisimizin itibarını tartıştığı eski hükümet bugün mecliste bu oyunlardan bir tanesini daha izledi.
Çok açıktır ki meclisimizde oynayan oyunun yazarı eski iktidar partisinin yetkilileridir ve başrol oyuncusu Ejder Aslanbaba’dır. Eski başbakanın ısrarla ‘bu hükümet güvenoyu olamayacak’ iddiasının arkasında bu senaryonun olduğu da böylelikle ortaya çıkmıştır.

Şimdi esas sorulması gereken soru Ejder Aslanbaba’nın bugün Meclis’te üstlendiği rolü üstlenmesi için eski hükümet partisinden kaç para rüşvet aldığıdır. Çünkü yeni kurulan hükümetin güvenoyu alması için Ejder Aslanbaba’nın oyuna ihtiyacı yoktur. Ve güvenoyu ‘meclis genel kuruluna katılanların yarısından bir fazlası ile alınır’ hükmü yasalarımızda sabittir.

Şimdi ortada meclis kürsüsünde rüşvet aldığını iddia eden bir milletvekili vardır. Polis bu iddia ve itirafı dikkate alarak onun yurt dışına çıkışını engellemeli, rüşvet aldığını iddia eden milletvekilinin elindeki bilgi ve belgelere ulaşmalıdır.

Ancak bunu yaparken yalnızca bugüne yönelik iddiaları değil aynı milletvekillinin daha önce parti değiştirirken rüşvet alıp almadığının, aldıysa kimlerden aldığının da araştırılması gerekmektedir. Çünkü geçmişte de bazı gazino sahiplerinin transfer için para ödediklerini iddia etmesi henüz hepimizin aklındadır.
Halkoyu ile oluşan meclisin bu kadar itibarsızlaşmasına yönelik girişim yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu nedenle polise yaptığımız çağrının önemi bir o kadar artmaktadır.

Özkan Yorgancıoğlu
CTP-BG Genel Başkanı
 
Editör: TE Bilisim