Rus vatandaşı sanatçılar Çellist Pjotr Meshvinski, Altoist Leonid Rabinovich ve Piyanist Rauf Kasimov KKTC’de iki ayrı resital verecek.

Moskova Konservatuarı’nda 1980’ li yıllarda birlikte birçok konser veren, daha sonraki yıllarda sanat yaşamlarına farklı ülkelerde devam eden Rus sanatçılar, 30 yıl sonra KKTC’de buluştu.

Almanya’da yaşayan Pjotr Meshvinski, yaşamını ABD’de sürdüren Leonid Rabinovich ve sanat yaşamını Kıbrıs’ta sürdüren Rauf Kasimov ortak resitallerinin ilkini cumartesi gecesi Bellapais Manastırı’nda verecekler. “Otuz yıl sonra” adını verdikleri bu resitalin ardından 15 Mart Cuma gecesi de Lefkoşa Bedesten’de St. Petersburg Trio adı altında ikinci kez sahneye çıkacaklar.

Resitallere Pjotr Meshvinski nin eşi keman sanatçısı Natalia Meshvinski ve 11 yaşındaki oğulları Emanuel Meshvinski de konuk olarak katılacak.

Kuzey Kıbrıs Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği KUŞKOR’ un organize ettiği resitallerin ilki saat 20.00’de başlayacak ve 30 TL’lik biletle izlenebilecek. Bedesten’deki resital ise saat 19.30’da başlayacak ve giriş ücreti 25 TL olacak.

Biletler, Lefkoşa ve Girne Deniz Plaza’dan, Bellapais Ticket Office’den, Bellapais’daki Kybele Restoran’dan ve konser akşamları girişten temin edilebilecek.

Editör: TE Bilisim