Rum radyosu, kararın Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis başkanlığında bugün toplanan Rum siyasi parti başkanlar toplantısında TMK’ya yapılan kitlesel başvurular konusunun geniş ölçekte ele alındığını duyurdu.

Rum Yönetimi Sözcüsü Hristos Stilianidis, TMK’ya yapılan kitlesel başvuruların Rum Yönetimi’nin politika uygulamasında ciddi sorunlar yarattığına vurgu yaptı. Sözcü, partiler arası komisyonun, danışmanların da yardımıyla meseleyi inceleyeceğini, başvuruların önünün alınması için yapılması gerekenlerle ilgili tavsiyelerini ya siyasi parti başkanları veya Rum Ulusal Konseyi’nin bir sonraki toplantısında sunacağını açıkladı.

“MESELENİN UZATILMASI VEYA TARTIŞILMASI ZANNETTİĞİMİZDEN ÇOK DAHA BÜYÜK ZARAR VERİR”

Stilianidis’e halen TMK’ya yapılan mal satışlarıyla ilgili veriler sorulduğunda; “Detaya girmek istemiyorum çünkü meselenin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’yle de ilgisi vardır. Konuyu daha fazla uzatmayacağım çünkü meselenin uzatılması ve tartışılması zannettiğimizden çok daha büyük zarar verecek” dedi.

Stilianidis, KKTC’de malı bulunan Rumlara hitaben “işgal bölgelerindeki komisyona başvuru yapılması, milli çıkar politikası uygulamamızda sorunlar yaratıyor” dedi. Sözcü, bu sözünün Rumlara; “Komisyon’a başvurmayın” mesajı mı olduğu sorusuna karşılık da “Cevabım açıktır. Çok açık” yanıtını verdi. 

Editör: TE Bilisim