Türkiye’deki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Türkiye'nin Kıbrıs politikasının hükümetlere göre değişmemesi gerektiğini ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap, KKTC Atatürkçü Yaşam Derneği Heyetiyle partisinin genel merkezinde görüştü.

Matkap, ziyarette yaptığı konuşmada heyeti ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Biz Kıbrıs'ı çok önemsiyoruz. Kıbrıs'ta gerek gündeme getireceğiniz, gerekse devam eden mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için her türlü çabanın içerisindeyiz. En son ben KKTC'nin kuruluş yıldönümüne CHP'yi temsilen katılmıştım. Sayın Cumhurbaşkanını, Sayın Meclis Başkanını ve Sayın Başbakanı ziyaret etmiştim. CHP'nin Kıbrıs politikaları konusunda da değerlendirmeler yapmıştım. Biz iki toplumlu bir yapıyı sonuna kadar savunuyoruz. Sizlerin yanında her türlü desteği vermek istiyoruz. Toplum da çok net. Hükümetler gider gelir ama dış politika ve Kıbrıs politikası hükümetlere göre değişmemeli."

“RUMLAR DIŞLAYICI DAVRANIYOR”

Kıbrıs Türk toplumunun sorunlara karşı yapıcı ancak Kıbrıs Rum tarafının dışlayıcı davrandığını vurgulayan Matkap, iki gücün birleşmesinin adayı dünya çapında önemli bir hale getireceğini belirtti.

Irkçı yaklaşımların tarih boyunca hiçbir yararı olmadığını dile getiren Matkap, şunları kaydetti:

"Çünkü insan doğarken eşit doğar. Ama farklı uyrukta doğar. Farklı inançta doğar. Ama sonuç itibariyle insandır. Biz sosyal demokrat bir parti olarak böyle bakıyoruz. Ayrıca sizin bu girişimleriniz şu an bozulan kardeşlik ve dostluk çerçevesinin oturması için önemli. Hem Türkiye açısından önemli hem de Rum tarafının bu yanlışlarının dünyanın dikkatini çekmesi açısından da önemli. Yani biz bu konuyu çok önemli bir şekilde Türkiye ve dünya kamuoyuna taşımalıyız. Hepimizin ortak sorumluluğu var. Gerek parlamento nezdinde gerekse kamuoyu nezdinde haklı taleplerinizin yaşama geçmesi için elimizden gelen gayreti harcayacağız."

Editör: TE Bilisim