Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü salgını bugünkü Rum gazetelerinde de tek gündem.

Alithia gazetesi, manşetten “Rumlara Geçiş Kapılarını Kapattılar… Tatar-Özersay Hükümeti’nden Dayanaksız-Misilleme Karar” başlığıyla aktardığı haberinde, KKTC Hükümeti’nin Cumartesi sabahı, Korona virüsüyle ilgili tedbirler kapsamında geçiş kapılarıyla ilgili almış olduğu kararın, Rum Yönetimi’nin daha önceden 4 geçiş kapısının kapatılmasıyla ilgili aldığı karara “misilleme” yapmak için alındığını iddia etti.

Gazete, Güney Kıbrıs ile KKTC’deki mevcut durum zemininde “dayanaksız” olan bu kararın, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in halka seslenişinde, “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlarına herhangi bir kısıtlama yapılmayacağına dair açıklamasından birkaç saat sonra alındığına da dikkat çekti.

KKTC Bakanlar Kurulu kararı gereği, Güney Kıbrıs’a geçen vatandaşların, geri döndüklerinde 14 gün boyunca karantinada olmaları zorunluluğu getirildiğini belirten gazete, bunun, geçişlerin yasaklanmasıyla eşdeğer olduğunu iddia etti.

Gazete, Rum Hükümet Sözcüsü Kiriakos Kusios’un, KKTC Bakanlar Kurulu’nun bu kararını yorumlamaktan kaçındığını ancak Rum Yönetimi’nin 4 geçiş kapısının kapatılmasıyla ilgili kararına tepki gösterenlerden, KKTC Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu karar konusunda herhangi bir tepki göremediğini, aksine bu konuda “tam bir sessizliğin hakim olduğunu” söylediğini yazdı.

Haberde, KKTC Bakanlar Kurulu kararının ardından, geçiş kapılarının dün tenha olduğu ve Metehan Geçiş Kapısı’ndan KKTC’ye geçmek isteyen bazı Rumların, Rum polisi tarafından geri çevrildiği belirtildi.

KUSİOS: “NÜFUSUN BÜYÜK BÖLÜMÜ HASTALANACAK”

Gazete, bir başka haberinde ise, Kusios’un dün yaptığı açıklamalarda, nüfusun büyük bir çoğunluğuna korona virüsünün bulaşacağını ve birçok kişinin hasta olacağını söylediğini yazdı.

Habere göre, Kusios, durumla ilgili her gün değerlendirme yaptıklarını ve ek tedbirler alınmasının olası olduğunu belirterek, kimsenin, virüsün daha fazla yayılmayacağını beklememesi gerektiğini ifade etti.

Kusios, mevcut safhada, durumun tam kontrol altında olduğunu kaydederek, yurtdışından gelen Korona virüsü vakaları ile onlarla temasta bulunan kişilerin karantinada olduklarını; bunun da durumun kontrol altında olduğu anlamına geldiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim