Haspolat’ta faaliyet gösteren bir şirkette ön muhasebe elemanı olarak çalışan Rukiye Aşina, önceki gün şirketin kasasından 200 bin TL çalındığı ihbarı üzerine şüpheli olarak gözaltına alındı. Değirmenlik Polis Karakolu’nun yürüttüğü soruşturma sonrasında, konu para Aşina’nın tasarrufunda bulunarak emare olarak alındı. Rukiye Aşina, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Yargıç Pınar Beyoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Değirmenlik Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Hüseyin Direktör’ü mahkemeye tanık olarak dinletti.
Polis memuru Direktör, zanlı Rukiye Aşina’nın “Müstahdem tarafından sirkat” suçundan methaldar olduğunu kaydetti. Zanlı Aşina’nın 24 Temmuz 2014 tarihinde, Haspolat’ta, ön muhasebe görevlisi olarak çalıştığını kaydeden Direktör, şirketin, mali şube odasında bulunan kasadan 200 bin TL sirkat ettiği şüphesiyle tutuklandığını söyledi. Yapılan soruşturma sonrasında konu paranın zanlının tasarrufunda bulunduğunu anlatan polis memuru Direktör, daha sonra da bir gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyledi.
Soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Direktör, KKTC vatandaşı zanlının ileri tarihlerde yapılacak yargılamada hazır olacağı bir teminata bağlanmasını talep etti.
Meselenin ciddi olduğuna dikkat çeken Yargıç Pınar Beyoğlu, zanlının davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışının yasaklanmasına ve tüm seyahat belgelerine el konulmasına emir verdi.
Yargıç Beyoğlu ayrıca zanlının ayrıca KKTC vatandaşı muteber iki kişinin imza edeceği 30’ar bin TL’lik kefalet senedi imzalaması karşılığında davaları görüşülünceye kadar serbest kalmasına karar verdi.
(KIBRIS)
Editör: TE Bilisim