Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Jale Refik Rogers, hükümet kurma çalışmalarının devam ettiğini ve her şeyin masada olduğunu söyledi. Parti olarak gerçek bir teknokrat hükümet kurulmasını önerdiklerinin kaydeden Jale Refik Rogers, hiçbir partinin seçimi düşünmeden iş yapmaya odaklanmasının önemli olduğunu ifade etti. 

Televizyon programına telefonla bağlanarak hükümet görüşmelerine ve partinin yaklaşımına ilişkin açıklama yapan Genel Sekreter Jale Refik Rogers, hükümet çalışmalarına zarar vermemek adına parti olarak özellikle açıklama yapmamayı seçtiklerini ancak gerçekle bağdaşmayan bazı yorumların yapıldığını bildirdi.

Jale Refik Rogers, Halkın Partisi olarak, kurulacak hükümette teknokrat bir kabine oluşturulacaksa, dört partiden hiçbirinin parti başkanlarının kabinede bulunmaması yönünde öneri yaptıklarını söyledi. Rogers, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın da görüşmeler esnasında kendisinin başbakan olma yönünde bir ısrarı olmadığını deklare ettiğini belirterek, onun teknokrat kabine önerisi üzerine bu teklifi yaptıklarını belirtti.

Tıpkı geçmiş zamanda CTP’nin öncülüğünde kurulan Sibel Siber seçim hükümetinde olduğu gibi; hiçbir parti başkanının ve milletvekilinin kabinede yer almadığı, tamamen teknokrat bir seçim hükümetinin oluşturulmasına Halkın Partisi olarak sıcak baktıklarını ifade eden Jale Refik Rogers, böylece kişilerin seçim odaklı hareket etmesinin engellenebileceğini söyledi. Jale Refik Rogers, hükümet kurma çalışmalarının hala masada olduğu ve bir hükümet oluşumu ile ilgili netleşen bir fotoğraf ortaya çıkması durumunda bunu HP Parti Meclisi’nin onayına sunacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim