Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından iki hafta önce verilen hükümeti kurma görevini yerine getirmek için başlattığımız çalışmaları, seçim döneminde halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirebilecek bir hükümet programı temelinde koalisyon hükümeti oluşturmak amacı ile sürdürdük.

CTP-BG Parti Meclisi’nin verdiği yetki ile MYK’ımız DP-UG ve UBP ile koalisyon görüşmeleri sürdürmüş ve sürecin sonunda DP-UG ile halkımızın 28 Temmuz Erken Genel Seçimi’nde sandığa yansıttığı iradeyi temsil edeceğine inandığımız bir zemine yaklaşılmıştır. Bu akşam CTP Parti Meclisi’nin bilgi ve onayına sunulduktan sonra sonuç resmiyet kazanacaktır.

DP-UG ile oluşturulacak olan koalisyon hükümetinin Kıbrıs’ta iki toplumlu, iki kesimli, siyasi eşitliğe dayalı federal bir çözüme ulaşılması için pozitif ve girişimci bir yaklaşımla katkıda bulunan, Anayasayı değiştirilebilmesini kolaylaştıracak maddelerin değişikliğini sağlayarak Haziran 2014’de yerel seçimler ile eşzamanlı referanduma götürmek, Seçim ve Halkoylaması Yasası ve Siyasi Partiler Yasası’nın değiştirilmesi, uzun ve stratejik planlama ile ekonominin yönetilmesi gibi partimizin ve halkımızın hassasiyetlerine cevap veren bir uzlaşı temelinde olduğunu belirtmek isterim.

PM’nin onayından sonra resmiyet kazanması beklenen CTP-BG, DP-UG koalisyon hükümetinin belirttiğimiz hassasiyetleri hayata geçirebilecek bir icraat hükümeti olacağını ve hükümet içindeki bakanlıkları bu kapsamda yeniden düzenleyerek aşağıda olduğu gibi oluşturulduğunu kamuoyunun bilgisine getiririm.

Başbakanlık (CTP-BG)
Başbakan Yardımcılığı, Turizm ve Ekonomi Bakanlığı (DP-UG)
İçişleri Bakanlığı(CTP-BG)
Dışişleri Bakanlığı (CTP-BG)
Maliye Bakanlığı (CTP-BG)
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı(DP-UG)
Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı(DP-UG)
Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı(CTP-BG)
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı(CTP-BG)
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı(DP-UG)
Sağlık Bakanlığı (CTP-BG)

Özkan Yorgancıoğlu
CTP-BG Genel Başkanı

 
Editör: TE Bilisim