Trafik Kazalarını Önleme Derneği, KKTC’de yolların, süpermarket koridorlarında olduğu gibi reklam panolarıyla doldurulduğuna dikkat çekerek, reklam panolarının döşenme yerleri, ışıkları ve yere sabitlenme şekilleriyle araçlar için ölümcül olabilecek boyutlara ulaştığını vurguladı.

Dernek Başkanı Mehmet Zeki Avcı, “Avrupa ülkelerinde apartman üstlerinde gördüğümüz led ışıklı reklam panolarının görülen reklam ışıkları sürücülerin zorla dikkatini çekmekte, gözlerini de kamaştırmaktadır. Bu tür led ışıklı panolar çember, kavşak gibi yerlerde daha da tehlikeli olmaktadırlar” dedi.

Özellikle virajlar üzerine konan devamlı reklamların ise sürücünün dikkatini virajdan aldığını, yoldan kaçırmakta ve şeritten kaçmasına neden olabildiğini kaydeden Avcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Büyük reklam pano ayaklarının beton dökülerek 100 km/saat hız limiti olan yolların hemen yanına dikilmesi, yoldan çıkıp bu ayağa çarpacak araç içindekileri için ölümcül darbe olacaktır. Gelişmiş ülkelerde yol kenarı direklerinin katlanabilir olanları tercih edilmeye başlandığı bir dünyada, bizler reklam uğruna yol dibine sağlam betonlar dökerek, direkler dikerek insan canlarına tehlike yaratmaktayız”

Ülkemizde reklam panolarına ücret karşılığı izin veren makamlar yerine göre Kaymakamlıklar ve Belediyeler olduğunu ifade eden Avcı, bu tür reklam panolarının Polis Genel Müdürlüğü ve Karayolların Dairesinden olur alındıktan sonra yol güvenliğini tehdit etmeyecek bir raporun tanzimi sonrası takılmasına izin verilmesi ve izin veren makamın sorumluluğu almaları gerektiğini kaydetti. 
Editör: TE Bilisim