Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KTOB) Başkanı Dimağ Çağıner, önümüzdeki yılların ekonomik olarak zor yıllar olacağını ifade ederek vakit kaybetmeden harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti.

“KONUŞMAYI BIRAKIP, İCRAATA GEÇMELİYİZ…”

Birlik Başkanı Çağıner, “Önümüzdeki yıllar ekonomik açıdan sıkıntılı görünüyor. Çok laf kalabalığı ile bir yere varamayacağız. Konuşmayı bırakıp, icraata geçmeliyiz. Çözülmesini beklediğimiz pandemi ve harici konular ekonomik gerçekler vatandaşın refahı için vakit kaybetmemeliyiz. Hükümet kurulması akabinde nasıl bir ekonomik modelle hareket edilmesi gerektiği konusunda çalışıyoruz. İşe koyulmamız ülke olarak harekete geçmemiz gerekiyor…”dedi.

GÜNEY KIBRIS AŞISIZLARA PCR İLE GİRİŞ, AŞILILARA DA GEÇİŞ İLAN ETTİ

“Yetkilerimizi sistemi suistimal edenlere karşı kullanmakta kararlıyız” “Yetkilerimizi sistemi suistimal edenlere karşı kullanmakta kararlıyız”

Turizm konusunda bazı şeyleri kaçırmamamız gerektiğini de ifade eden Çağıner şu uyarıyı yaptı;

“Hükümetler insanların psikolojisine değil, boğazına göre hareket eder ve etmeli… Ön rezervasyon şartlarımızın bir an evvel belli olması lazım. Güney Kıbrıs aşılıların PCR’siz; aşısızların PCR’siz gelişi kararını aldı. Neden? Şimdiden rezervasyonların ayarlanabilmesi için… Aşısızlar seyahat edemez diye bir şey yok. Dünyada yok! Bizim de bunu yapmamız lazım. Nokta…” diye konuştu.

ERCAN VE TÜRKİYE’YE BAĞLANMAK… “DEDİKODU, MEYHANE AĞZI…”

Ercan havalimanı konusunda iç hatlar meselesine ilişkin soru üzerine ise Çağıner, “Türkiye’ye bağlanmak” şeklinde değerlendirmeleri “Dedikodu, meyhane ağzı…” olarak niteledi.

Olası hükümet senaryoları hakkında net sporu üzerine ise Dimağ Çağıner tv2020 ekranlarında şu değerlendirmeyi yaptı;

“KİMİNLE KURULURSA KURULSUN REFORM YAPABİLECEK GÜÇTE VE İRADEDE BİR HÜKÜMET OLMALI”

“(Bu seçim ve olası kurulacak) hükümet bir şanstır… Bundan da bir yol alınamayacaksa, daha farklı bir sisteme geçiş gündeme gelecektir; Karma ile küçük krallıklarla topluma fayda mümkün değildir. O yüzden Ekonomik Örgütler Platformu olarak reform yapabilecek bir hükümet iradesine ihtiyacımız olduğunu ifade ediyoruz.

Ülke için siyaset değil, partileri için siyaset yapıyorlar. Limited şirket gibi hareket ediyorlar. Para değil siyasi… Yani şimdi yıpranırım hükümete girmeyeyim ve sair. Şu parti şunla kursun meselesi değil. Prensiplerde anlaşılabilirlerse bir işe yarar. 42 rakamı ve sair… Ya birbirlerini yiyeceklerse? Partilerin alacakları tavır bir sonraki seçimde sonuçlanacaktır. Aksi olursa da hepimiz bedelini toplum olarak ödeyeceğiz. Kiminle kurulursa kurulsun reform yapabilecek güçte ve iradede bir hükümet olmalı. Bakan bürokrat ve müdürleri ile liyakata yaslanan, ülke menfaatini düşünen bir hükümet olmalı…”

Editör: Haber Merkezi