Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler Çatalköy Belediye Başkan adayı Ceyhun Kırok 29 Haziran’da yapılacak yerel seçimlerde en büyük referansının şu an görev yapan 9 CTP-BG’li belediye başkanları olacağını söyledi. Kırok, CTP-BG’ye ait 9 belediyede görev yapan isimlerin göreve gelmeden önce devraldıkları belediyelerin içler acısı durumda olduğunu ancak görev almalarının ardından belediyelerin düzlüğe çıktığını ve bir marka haline geldiğini ifade etti. Çatalköy’de en büyük gelir kaynağının turizm olduğuna dikkat çeken Ceyhun Kırok, yaz döneminde turistleri Çatalköy’e çekip esnafı kalkındırma planlarının olduğunu söyledi. 5 ay boyunca turisti Çatalköy’e çekmeleri durumunda ciddi bir döviz kazancı elde edeceklerini belirten Kırok, Kıbrıs kültürünü de Çatalköy’de yaygınlaştırma amacında olduklarını vurguladı.

ARAPKÖY’E BİSİKLET YOLU
Çatalköy’e bağlı olan Arapköy’de köy havasının hakim olduğunu dile getiren Ceyhun Kırok, bu bölgede turistlerin köy kültürünü tanıyabilmeleri için çeşitli aktivitelerin düzenleneceğini ifade etti. Arapköy’e bir bisiklet yoluyla birlikte yürüyüş yolu yapma düşüncesinde olduklarını belirten Kırok, belirli noktalara köy evleri kurulacağını söyledi. Yine Çatalköy Belediyesi sınırları içerisinde bulunan tarihi Bufavento Kalesi ile ilgili projelerinin bulunduğunu da dile getirdi. Bufavento Kalesi’nde ciddi bir temizlik çalışması yapılmasının şart olduğunu vurgulayan Kırok, bu bölgede yapılacak olan temizliğin ardından restoran veya kafe yapılabileceğini kaydetti.

ALTYAPI OLMADAN ASFALT DÖKÜLDÜ
Çatalköy’ün mevcut belediye başkanı Mehmet Hulusioğlu’nu eleştiren Ceyhun Kırok, Hulusioğlu’nun altyapı çalışmalarını tamamlamadan asfalt döktüğünü vurguladı. Hulusioğlu’nun “Seçimi kazanırsam altyapıları tamamlayacağım” dediğini söyleyen Ceyhun Kırok, dökülen bunca asfaltın boşa gittiğini anlattı. Yapılan asfaltlamanın göstermelik olduğunu dile getiren Kırok, Çatalköy’de bir tane çocuk parkı bile bulunmadığının altını çizdi. Sosyal aktivite merkezinin de bulunmadığına dikkat çeken Kırok, tüm bunların kendilerinin projeleri arasında yer aldığını duyurdu. 29 Haziran’dan sonra Çatalköy’ü “Yıldızlı Belediyeler” arasına katacaklarının sözünü veren Kırok, “Biz yaptık oldu” döneminin sona ereceğini ve sözün daima halkta olacağını belirtti.


BELEDİYE ÇALIŞANLARI HASTANEYE GİDEMİYOR!
Çatalköy Belediyesi’nin şu an sosyal sigorta ihtiyat sandığı yatırımı ve vergi borcunun 9 milyon 600 bin TL olduğunu hatırlatan Ceyhun Kırok, çalışanların sosyal haklarının gasp edildiğini ve bu yüzden hiçbir çalışanın hastanelerde gidip tedavi olamadığını sözlerine ekledi. Çatalköy’ün ikinci bir LTB olma yolunda ilerlediğini kaydeden Kırok, bu yoldan çıkılabilmesi için CTP-BG’li belediye başkanlarının tecrübelerinden faydalanacağını da sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilisim