Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin gerçekleştirilen  IX. Olağan Genel Kurulu’nda Raziye Kocaismail yeniden genel başkanlığa  seçildi.

Dernek’ten yapılan açıklamaya göre Yakın Doğu Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Genel Kurul’da  saygı duruşunun ardından Dernek Kurucu Başkanı Raziye Kocaismail açılış konuşması  yaptı.

Kocaismail konuşmasında 20 yıllık bir değerlendirme yaptı ve “Kanser konusunda yaşanan artış tespiti ilk hedef, hastaya tedavi sürecinde yapılacak destek ise ikinci hedefimizdir” dedi.

KKTC’de de hastalara kemoterapi ilaçları verildikten sonra kendilerinin ödeyeceği  fiyat farkıyla arzu ettikleri merkezlerde tedavi almaları için gerekli girişimleri, ilgili Bakanlık ile ele alacaklarını belirten Kocaismail, artan üye sayısı ve ekonomik sıkıntılara rağmen derneğin bağışlarla ayakta durduğunu söyledi.

Olağan Genel Kurulu’da derneği yetkili organları şu şekilde belirlendi:

“Yönetim Kurulu Üyeleri: Şerif Özhür,  Saffet Nadiri, Ahmet Ertay, Ayşe Kanlıada, Mustafa Kemal Dayı, Hasan Kelebek, Adalet Şahiner, Ayşe Adalıer,  Ayşe Oben, Bahar Gökhan, Betül Şah, Ceylan Dede, Dincel Şükrettin,  Emine Erginer, Ersin Nizam, Fatma Güral, Güney Aktulga,   Işın Alıkan  İlkiz Akrep, Keziban Dikmenay, Meliha Önder,  Nidai Keleş, Özgül Özgüç, Özlem Aktuna,  Raziye Boklan, Şaziye Çınaroğlu, Şule Ulunay, Zarifşen Menteşoğlu, Ziynet Selçuk”.

Gençlik kolları: Başkan Gökhan Gökberk; Yönetim Kurulu Üyeleri: Ahmet Güvenler, Halil Karasoy, Seren Ezer, Şeyda Ermeç.

Disiplin Kurulu: Faik Aktulga, Cüneyt Küçük, Emine Ertay,

Denetleme :  Emel Akgönül”

Editör: TE Bilisim