Din İşleri Başkanlığı, Ramazan ayına bugün kılınacak Teravih Namazı’yla girileceğini de bildirdi.

Din İşleri Başkanı Talip Atalay yazılı açıklamasında, sosyal hayatta yakınlaşma, kaynaşma ve paylaşmanın yoğunluk kazandığı, insanın refah, kurtuluş ve mutluluğunu hedefleyen Kuran-ı Kerim'in, evrensel ilkelerini, inananların daha fazla hayatlarına yansıtmaya gayret ettiği Ramazan Ayı'na bugün kılınacak Teravih Namazıyla kavuşacaklarını kaydetti.

Kuran-ı Kerim’de açık şekilde inananlara emredilen “Ramazan Ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kuran'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden Ramazan Ayına ulaşanlar, onda oruç tutsun” emri ilahisine her müminin uyması, bu ilahi çağrıyı samimi bir kalple takip etmesi gerektiğini belirten Atalay, Oruç’un, İslam'ın temellerini oluşturduğunu vurguladı.

Atalay, bu gerçeği Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.av); “İslam beş temel üzerine bina kılınmıştır: Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed'in Allah'ın Resulü olduğuna şahitlik etmek. Namazı dosdoğru kılmak, zekatı hakkıyla vermek, Allah'ın evi Kabe'yi haccetmek ve Ramazan Orucunu tutmak" şeklinde haber verdiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Kuran'ın evrensel mesajını özenle çözümlemeye çalışan, bu ilahi çağrıyı iyi anlamaya ve anlamlandırmaya yönelik olağanüstü gayret gösteren bir Milletin mensupları olarak bizler de Ramazan boyunca; inanç ve ahlak değerlerimizi korumayı, Kuran'ın belirlediği çerçevede bir din anlayışını yakalayarak gerçek mutluluğa kavuşmayı ve Allah'ın rızasını kazanmayı hedeflemeli ve belirlediğimiz bu hedefe ulaşmaya gayret etmeliyiz.

Duygusal olarak sahip olduğumuz değerleri fiiliyata geçirerek, bireysel ve sosyal bünyemizi, gelebilecek dış etkilere karşı bu şekilde korunaklı hale getirerek, asırlardır güven içerisinde yaptığımız tarihi yolculuğumuzu, yine emniyet içerisinde sürdürebiliriz.

Dinimizde hoş görülmeyen; yalan-dolanla iş yapmaktan, hakkımız olmayana el uzatmaktan, dedikodu, merhametsizlik ve şefkatsizlik gibi zaaflardan uzak durarak, sevabını Yüce Allah'tan bekleyerek, gösterişten uzak attığımız adımlar, verdiğimiz sadakalar, ettiğimiz yardımlar Ramazan Ayında karşılığını fazlasıyla bulacaktır. Bu nedenle çevremizdeki ihtiyaç sahiplerini, yetim ve öksüzleri, yaşlıları, kimsesizleri bulup onlara yardım ederek, başkalarının yaptığı iftar davetlerine icabet ederek, başkalarını iftar sofralarımıza davet ederek, paylaşmayı ve yardımlaşmayı topluma halka halka yayarak, hep birlikte bir bayram havasında bir Ramazan geçirmeye çaba sarf etmeliyiz. Başkanlığımız, Halkımızın rahat bir Ramazan geçirebilmesi, Kuran ayı olan Ramazan'ı en iyi şekilde değerlendirebilmesi için gereken tedbirleri almıştır.

Günümüz dünyasına baktığımızda her gün şahit olduğumuz nahoş olaylar bugün; birbirimizi anlamaya, birbirimize karşı dürüst olmaya, birbirimizi sevmeye, mümkün olduğunca fazla paylaşmaya, yapıp ettiklerimizi tekrar tekrar gözden geçirmeye, varsa yanlış ve eksikliklerimizi gidermeye, karşılıklı kardeşlik bağlarımızı güçlendirmeye her zamankinden fazla ihtiyacımız olduğunu göstermiştir. İslam Dini ile bağını asırlardır sağlam tutmuş, onun kucaklayıcı ilkeleriyle yeni bir dünya inşa etmiş, sadece insanlarla değil diğer canlılarla da sevgi, şefkat ve merhamet bağını hep güçlü tutmuş bir milletin fertleri olarak, birlik beraberlik, kardeşlik, paylaşma kültürünü önce kendimiz yaşayarak bütün dünyaya örneklik edebilir, yaşanan kan ve göz yaşlarının gereksiz ve anlamsız olduğunu lisan-ı hal ile dünyaya anlatabiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Ramazan ayının milletimiz, ülkemiz, bütün İslam Alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını, insanlığa huzur ve barış getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”
Editör: TE Bilisim