Kıbrıs Rallisi’ne artık saatler kaldı. Onbinlerce insanın akın edeceği Lefkoşa’da, halkımızın aklındaki soru “Lefkoşa Şehir İçi Etabını” nereden izleyelim? işte seyirci noktalarını gösteren harita.

“Lefkoşa Şehir İçi Etabı” 5.98 kilometre uzunluğunda ve Lefkoşa’nın Güney’inden başlayıp yaklaşık 3 kilometresi geçildikten sonra Taksim sahasından Lefkoşa’nın Kuzey’ine geçecek şekilde organize edildi. Lefkoşa’nın kuzeyindeki ilk seyirci noktası, Yiğitler Burcu’ndan Muzaffer Paşa Meydanı’na kadar olan Sur boyu. İkinci seyirci noktası ise Girne Kapısı. Tören Alanı olarak da kullanılan Girne Kapısı’nda bulunan tribünler ve tribün boyunca seyirci alanları olacak.

Belkide en çok seyircinin olacağı üçüncü nokta ise Şehitler Abidesi’nden, Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne kadar olan kısım. Gün boyu Cafe, Bar ve Restaurantlar’ın açık olacağı Osman Paşa Caddesi, Monaco tarzında ralli seyretmek isteyen seyircilerin mekanı olacak.

Harita’dan da anlayabileceğiniz gibi Etap, Taksim Sahası’ndan Lefkoşa’nın Kuzey’ine geçiyor, Çetinkaya Spor Kulübü’nün altında bulunan otoparktan asfalta çıkıp KKTC Cumhurbaşkanlığı’na, oradan da Girne Kapısı’na doğru ilerliyor. Girne Kapısı’ndan Şehitler Abidesi’ne doğru devam edip, Dereboyu olarak bilinen Osman Paşa Caddesi’ne giriyor. Uzun bir düzlüğün ardından Haberal Kıbrıslı Gazetesi’nden Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na, oradan da Şerif Arzık Sokak ile Müfit Güleroğlu Sokağı kullanarak Ledra Palas Sınır Kapısı’ndan geçerek tekrar Taksim Sahası’na inecek ve Lefkoşa’nın Güney’ine geçerek etap son bulacak.

Ralli’nin başlama saati ilk araç için 17:36 olarak belirlenirken, 66 araç 1’er dakika arayla start alacak. 
Editör: TE Bilisim