Önceki akşam düzenlenen KKTC'nin Milli Gün resepsiyonu, 'ayıplar resepsiyonu' haline gelmiş, Kıbrıs Fatihi merhum Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit önce salonda ardından ise asansörde büyük saygısızlığa uğramıştı. Konuyla ilgili KKTC'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın oğlu KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'tan açıklama geldi. Serdar Denktaş "Sinirlendim ve üzüldüm. Gereken yapılacak" dedi.
KKTC’nin Ankara Büyükelçiği önceki gün Ankara’da Swiss Otel’de, KKTC’nin kuruluş yıldönümü şerefine resepsiyon verdi. Resepsiyona Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yanısıra Kıbrıs gazileri ile 1974’deki Kıbrıs Barış Harekatı’nın mimarı merhum Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit de davet edildi.
İLK AYIP SALONDA

Salonda hazırlanan özel bölümde KKTC’nin Ankara Büyükelçisi ile yemek yiyen Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın bulunduğu masaya Rahşan Ecevit davet edilmedi.
93 yaşındaki Rahşan Ecevit, bir başka masada geceye geldiği beraberindeki görevlileriyle birlikte oturdu.
İKİNCİ AYIP ASANSÖRDE

Ecevit gecenin sonunda ise sessiz sedasız salondan ayrıldı. Rahşan hanım resepsiyondan ayrılırken otelin asansörüne doğru yöneldi. Ancak aynı dakikalarda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da asansöre binmek üzere hareket etti. Akar’ın korumaları, iddiaya göre; “komutan binecek” diyerek Rahşan Ecevit’i asansörden indirmeye çalıştı. Rahşan Ecevit ise “İnin” diyen koruma polislerine aldırmadı. Korumalar da, ısrardan vazgeçmek zorunda kaldı. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Rahşan Hanım’ın resepsiyonun düzenlendiği otelden ayrılmasından sonra asansöre yönlendirildi.
GENELKURMAY: YANLIŞ ANLAŞILMA VAR

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü, Sözcü'ye yaptığı açıklamada, asansör başında Genelkurmay Başkanı'nın korumaları ile Rahşan Ecevit arasında yaşanan olayın “yanlış anlamadan kaynaklandığını” bildirdi. Özkürkçü salondaki ‘masa rezaletine’ ilişkin ise “organizasyon KKTC AnkSERDAR DENKTAŞ: SİNİRLENDİM, ÜZÜLDÜM

Bu açıklamaların ardından ise gözler KKTC’nin Ankara Büyükelçiğine çevirildi. Konuyla ilgili Sözcü’ye konuşan KKTC Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş “Haberi görünce çok sinirlendim çok üzüldüm. Bir protokol kazası olarak değerlendiriliyorum. Büyükelçiliğimizi de arayıp izahat istedim. Detaylı bir değerlendirme bekliyorum. Gereği yapılacak” dedi.ara Büyükelçiliğine ait” dedAynı zamanda KKTC’nin kurucusu ve milli önderi Rauf Denktaş’ın da oğlu olan Serdar Denktaş “Rahşan hanım bizim için, ülkemiz ve tarihimiz için çok önemli bir kişilik. Bizim açımızdan en yüksek saygıyı hak eden ve görmesi gereken birisi. Bundan sonra bu özen gösterilecek” dedi.
.

Editör: TE Bilisim