Her yıl çeşitli aktivitelerle düzenlenen Pulya Festivali bu yıl da geleneğini sürdürmeye devam ediyor. Her gece bir etkinlik ile renklenen Festivalde dün gece de ses yarışması gerçekleştirildi.

 Ön eleme sonucunda finale kalan Onbir yarışmacı birinci olmak için kıyasıya birbirleri ile yarıştı. Yarışmada  farklı tarzlarda eserler seslendirdiler. Assos Karasu Gold Sponsorluğunda yapılan yarışmaya  ilgi oldukça yoğundu.

Yarışmanın jüri üyelikleri Cem Kafkas, Veli Tavukçu, Erol Ermental, Kemal Okta, Sultan Karaşahin, Güler Soybir, Rahme Güryaylı ve Peran Mirillo Karabacak’tan oluştu.

Yarışmacıların performanslarının ardından Cem Kafkas, Veli Tavukçu,Erol Ermental, Güler Soybir, Kemal Okta  ve konuk ses sanatçıları da gecede sahne aldı.

Yeniboğaziçi Belediyesi’nin 6.’sını düzenlediği Geleneksel Pulya Festivali kapsamında gerçekleştirilen ses yarışmasında Birinciliği Necmi Şirin, İkinciliği Ahmet Aslan , Üçüncülüğü ise Songül Zeybek  kazandı. Dereceye girenlere çiçek, para ve Assos Karasu Gold’dan ödüller verildi.
Yarışmada Birinci olan Necmi Şirin’e Ödülünü Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Cemal Biren taktim etti.

Editör: TE Bilisim