MHA

Yeniboğaziçi Belediyesi’nin 7’ncisini düzenlediği Pulya Festivali kortej yürüyüşünün ardından Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu tarafından açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından festival alanını gezen Cumhurbaşkanı Eroğlu yine festival alanı içerisinde bulunan sergi salonunun açılışını gerçekleştirdi.

Daha sonra festival alanı içerisinde bulunan konser alanına geçen Cumhurbaşkanı Devriş Eroğlu kendisine ikram edilen çörek ve hellim yedi.

Eroğlu:
burası üzerinden birçok krallıkların geçtiği bir ülke tabiki şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dönemini yaşıyoruz. bu dönem geçici bir dönem değil kalıcı bir dönem olarak düşünüyoruz. müzakere masasında anlaşma gayreti içerisindeyiz, ama kendi devletimizi yok sayarak yürütmüyoruz . Güneyde Rum devleti ,kuzeyde ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dolayısı ile müzakere masasında bu iki devletin liderleri olarak müzakereleri sürdürüyoruz dolayısı ile şu anda bazı gerçekler var bu gerçekleri göz ardı ederek bir anlaşmaya varmak da mümkün olmayacağına göre, şimdi sizin köyü de istiyorlar ve etrafındaki dört köyü de.

Demir:
Belediye Başkanı Katip Demir, Pulya Fesitvali’nin bölgenin en önemli festivallerinden biri olduğunu belirterek, bölgenin tanıtımı ve geleneksel kültürün yaşatılması açısından önemli olduğunu ifade etti.

Demir, önümüzdeki yıllarda festivalin uluslararası olarak devam edeceğini, festivalin sakin şehir (Cittaslow) konseptinde olması gereken unsurları da taşıyacağını belirtti.

Bozkurt :
Yeniboğaziçi özellikli bir yerdir ve birçok köyün de kendisine bağlanması ile önemi daha da artmıştır. dedi.
konuşmaların ardından Türkiye’nin tanınmış sanatçılarından Mehmet Erdem konserine geçildi. Erdem yaklaşık iki saat sahnede kalarak sevilen birçok parçayı seslendirdi.
 
Editör: TE Bilisim