Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı ile Dipkarpaz Belediyesi arasında bugün imzalanması için üzerinde mutabık kalınan protokol imzalanamadı.
Dipkarpaz Belediye Başkan’nın Türkiye’den gelecek olan bir konuğu karşılamak için mazeret belirterek katılmadığı protokol imza töreni için Bakan Mehmet Harmancı şu açıklamayı yaptı.
“Uzun yıllardır Dipkarpaz’da turizm ofisi kurulması için hem bölge insanın talepleri vardı hem de bu bölgenin turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarda önemli bir köşe taşı oluşturabilecek bir adım atılacaktı. Bölge insanın bu beklentisini karşılayamadığımız için üzgünüm.

Dipkarpaz Belediye Başkanı bu yaptığı nezaketsizlikle ülke makamlarını hiçe saymanın yanı sıra bölgenin gelişmesini ne kadar umursadığını da ortaya koymuştur. Kendisi anlaşılan buradaki otorite ve bölge insanı yerine Türkiye makamlarına hizmet etmeyi daha ulu bir görev olarak atfetmektedir.
Kamuoyunun bilmesinde yarar görüyorum ki, kendi kendimizi yönetme ve daha kişilikli bir ülke yaratama noktasında bu davranışlar büyük yaralara yol açmaktadır. Bu davranışlara karşı da boynu bükükleri oynayacağımızı düşünenler yanılmaktadır, sessiz kalmak ve maske takmak rol kesmektir ve biz asla rol kesmeyeceğiz. Sırf birilerine şükran çekilecek diye buradaki makamların yok sayılmasına boyun eğeceğimizi düşünen varsa, bunu bir değil iki kez düşünmeleri gerektiğini de belirtirim.

Dipkarpaz’da yaşayan tüm vatandaşlar bilmelidir ki bu kısa süre içeresinde bizler bugüne kadar ki uygulamalarımızda doğum yerine bakmadan, siyasal parti ayrımı yapmadan herkese eşit mesafede icraatlarımızı yaymaya çalıştık, bundan sonra da bu görevlerde olacak olanların bu yaklaşımı geliştirmelerinin takipçisi olacağız.
Dipkarpaz Belediye Başkanı 15 yıldır beklenen bu gelişmeyi sırf birilerine şirin görünmek adına heba ettiği için bölge insanına umarım hesap verebilecektir. Bu protokolü kendisine öneren ve bu ofisin açılması için çıkış yolu bulan bizler bundan sonraki dönemde bu protokolün her şartta hayat bulması için nerede olursak olalım baskı unsuru olmaya devam edeceğiz.
Vatandaşa hizmet etmek için birilerinden icazet bekleyenler, icazetin altında ezilmeye de mahkûmdurlar.”
 
Editör: TE Bilisim