Türkiye’de Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen kaza Rum basınında da geniş yer buldu. Basın ayrıca Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in başsağlığı mesajına da yer verdi.

Politis gazetesi haberini Türkçe “Acınızı Paylaşıyoruz” cümlesiyle manşetten verdi.

Gazete konuya ilişkin haberini ayrıca, “Kaza Mı Cinayet Mi? – Yeraltında Ölüm – Erdoğan Her Şeyi İptal Ederek Madene Gitti – Türk Başbakanının Yuhalanırken Kazanın Sebebi Araştırılıyor – Kıbrıs’ta Da Duygulanma – Adanın Her İki Toplumundan Başsağlığı” manşetleriyle iki tam sayfa olarak yansıttı.

Gazete, Soma’daki madencilik kazasının Güney Kıbrıs’ta da ektili olduğu ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, AKEL ve PEO işçi sendikasının birer taziye mesajı yayınladıklarını yazdı.

Habere göre, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis dünkü açıklamasında, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in Soma ilçesinde meydana gelen madencilik kazasında yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesinden ötürü Türk hükümeti ve Türk halkına başsağlığı dilediğini açıkladı.

Habere göre, AKEL ve PEO’dan yapılan açıklamalarda da, kazadan ötürü Türk halkına ve ölenlere başsağlığı dilediler.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttı:Simerini: “Türkiye Yasta – İşgal Bölgelerinde De Yas İlanı”.Alithia: “Toprağın 2 Kilometre Altında Toplu Mezar”.

Haravgi: “Türk Madencilere Destek – İş Suçu – Erdoğan Ölü Madenciler İçin ‘Böyle Şeyler Olur’ Dedi!”.

Fileleftheros: “Anastasiadis’ten Türkiye’ye Taziye Mesajı – AKEL ve PEO’dan Büyük Üzüntü – İşgal Bölgelerinde İki Günlük Yas – Madenciler İçin Yas ve Öfke”.
Editör: TE Bilisim