50 yıldır olağanüstü şartların yaşandığı ülkemizde demokrasi ve sivilleşme adına ne zaman bir adım atılmak istense demokrasi düşmanı statükocular koro şeklinde aynı şeyleri tekrarlamaya başlar. ‘Vatan elden gidiyor’ naraları eşliğinde Kıbrıs Türk halkının üzerine karabasan gibi çökerler. Kendilerine güvenmeyen UBP’li siyasetçiler emir komuta zincirinde yaşamaya alışık olduklarından halkın da bu şekilde yaşamasını isterler. Bu tarih boyu böyle olmuştur. Bu halkın önünü açacak tüm adımlara Ulusal Birlik Partisi bilindik gerekçelerle hep karşı çıkmıştır.
Şimdi de Polis Örgütü’nün sivile bağlanmasını, sivilleşmesini tehdit olarak görmekteler. Tutarsız, mesnetsiz açıklamaların sahibi UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Polis’in siyasallaşacağını iddia ederek komik ve ilkel bir duruma düşmeye devam etmektedir. Oysa Özgürgün’ün de çok iyi bildiği gibi CTP’nin amacı zaten siyasallaşmış olan Polis’i çağdaş normalara sokarak demokratikleşmesini yani sivilleşmesini sağlamaktır. Amaç, keyfi terfilerle adalet duygusu zedelenen, nakillerle sindirilen ve tehdit edilen polisimizi, ülkeyi yıllardır yöneten UBP’nin bu köhne zihniyetinden kurtarmaktır.
Polis’in nasıl yönetildiğini hatırlamak için yakın geçmişe bakmakta fayda vardır. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu görevini devralırken terfi ve atamalar birileri tarafından aniden uygulanmıştı. Polis Nakil Tüzüğü’nün adil olmayan yapısı nedeniyle onlarca polisimiz haksızlığa uğratılmıştı. Üniversitelerde öğrenciler arasında çıkan kavgalarda dahi siyasi kararlar alınıp uygulanmış ve bazı öğrenciler sınırdışı edilmişti. Ayrıca gazetelere yansıyan onlarca işkence haberi de anti demokratik yapıyı gözler önüne sermişti.
Bu nedenle, Polis Yasası’nın köklü bir değişikliğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Partimiz, bu konuda halkına verdiği sözü tutmakla ve Polis’in demokratik hukuk devleti ilkelerine uygun şekilde yönetilmesini sağlamakla yükümlüdür. Son genel seçimlerde halkın 21 milletvekili ile hükümet kurma yetkisi verdiği CTP, gerek seçim manifestosu olan Akıl Defteri’nde yer aldığı gibi gerekse muhalefette olunan dönemde olduğu gibi, polisin sivile bağlanacağı sözünü halkına vermiştir. Halkından aldığı onayla Meclis çalışmalarını sürdüren hükümetteki arkadaşlarımıza desteğimiz ve güvenimiz tamdır.
 
Editör: TE Bilisim