Polisten yapılan açıklamada, Somali uyruklu iki kadının 24 Haziran gecesi sarhoş oldukları için “Dereboyu” olarak da bilinen Mehmet Akif Caddesi’nde tutuklandığı, polis merkezinde işlemleri tamamlandıktan sonra ilerde yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, kız kardeşlerin 17 gün sonra darp edildikleri iddiasıyla polisler hakkında şikayette bulunduğu belirtildi.
Polis, iddialarla ilgili soruşturma başlattı, soruşturmanın Başsavcılık nezdinde yürütülmesi için de gerekli girişimde bulundu.
Polisin açıklamasında şunlar kaydedildi:
 “Bazı basın yayın organlarında, ülkemizde öğrenci olarak bulunan iki kadın şahsın, Lefkoşa Dereboyu’nda taksi bekledikleri sırada polis tarafından zorla polis aracına bindirildikleri ve götürüldükleri polis merkezinde görevli polisler tarafından darp edildikleri yönünde iddialar yer almaktadır. 
Ülkemizde öğrenci olarak bulunan iki kadın şahsın, Lefkoşa’da, Dereboyu’nda taksi bekledikleri sırada polis tarafından zorla polis aracına bindirildikleri ve götürüldükleri polis merkezinde görevli polisler tarafından darp edildikleri yönünde iddialar yer almaktadır. 
24 Haziran’da saat 00:30 sıralarında, Lefkoşa’da Mehmet Akif Caddesi üzerinde, aşırı derecede alkol tesiri altında oldukları gözlenen ve isimlerinin sonradan Furqan Abdi Moalim (K-22) ve Nadifo Abdi Moallim Elmi (K-22) olduğu öğrenilen Somali uyruklu iki kadın şahıs, ‘sarhoşluk ve rahatsızlık’ suçları ile ilgili olarak suç üstü tespit edilip tutuklandı. İleri işlem için polis merkezine götürülen kadınlar işlemlerinin tamamlanmasını müteakip, ileride mahkemeye sevk edilmek üzere serbest bırakıldı. 
Olaydan on yedi gün sonra, 10 Temmuz’da polise gelerek ifade veren Nadifo Abdi Moallim Elmi, olay gecesi, olay yerine gelen polis ekibi tarafından kendisinin ve kardeşinin kuvvet zoruyla arabaya bindirildiklerini, götürüldükleri polis merkezinde görevli polisler tarafından darp edildikleri iddiasında bulundu, söz konusu polisler aleyhinde şikayetçi oldu.
Bahse konu iddialar ile ilgili olarak polis tarafından soruşturma başlatılmış olup, soruşturmanın Başsavcılık (Hukuk Dairesi) nezdinde yürütülmesi için gerekli girişimde bulunulmuştur.”

Editör: TE Bilisim