Kıbrıs Posttası'nın haberine göre dünkü “Gerekirse 21 gün kapanacağız” açıklamasına ilişkin konuşan Pilli, “Ben kapatacağız demedim, yerel vakalar artmakta, duruma göre her şeyi yapabiliriz dedim" ifadelerini kullanarak, 21 günlük kapanmanın bir olasılık olduğunu belirtti, “olabilecek şeyleri konuşuyorum” dedi.

“Bunu halk bilsin, anlasın, biz kapanmak istemiyoruz” diyen Pilli, “Herkes üzerine düşen görevi yapmazsa, bu kaçınılmaz bir son” şeklinde konuştu.

Bakan Pilli, söz konusu açıklamayı yapmasının ardından herkesin kurallara uymaya başladığını vurgulayarak, yerel bulaşın artmaması için kurallara dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Okullarda toplamda 10 öğrenci ve öğretmenin PCR test sonucunun pozitif çıktığını belirten Pilli, Şubat tatilinin Ocak ayına çekilmesi olasılığına ilişkin şöyle konuştu:

“Şubat tatilinin öne alınmasını çok önceden düşünüldü. Bu konu çantamızda var.  Okullardaki vakalar artarsa ve kontrol altına alamazsak, şubat tatilini öne alacağız. Ancak şu an okullarda çok büyük bir bulaş yok. Eğitim Bakanlığı ile Üst Komite şu an bu konuyu görüşüyor. Ama dediğim gibi, okullardaki bulaş seviyesi, kapatma seviyesinde değil. Okullardaki bulaş dışardan gelmiştir.”

Editör: TE Bilisim