Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Pandemi Merkezi’nde çalışan sağlıkçılarla görüşmek üzere Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde bulunan ve Pandemi Merkezi’ne dönüştürülen Ayaktan Tanı Merkezi’ne ziyarette bulunuyor.

Pandemi Merkezi’ne girişi öncesi basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Pilli, “Gelmemdeki sebep, doktor arkadaşları, hemşireleri ve hasta bakıcılarını ziyaret etmektir, eksiklerini gidermek, sorunları varsa çözüm bulmaktır” dedi.

Pilli, Pandemi Merkezi’ndeki tüm sağlıkçıların özveriyle çalıştığını, Covid-19 ile mücadele etmenin oldukça zor olduğunu, burada çalışmanın kolay olmadığını belirtti.

Tüm sağlıkçılara teşekkür eden Pilli, “Özellikle bugün pandemiyle ilgili sorunları dinlemek, istedklerini eksikleri varsa gidermek istedim” şeklinde konuştu.

Pandemi Merkezi’nde gönüllü olarak çalışmak isteyen tüm doktorları, hemşireleri, sağlık çalışanlarını yarın Sağlık Bakanlığı’nda görüşmeye davet eden Pilli, “Yerel vakalar ve temaslılar artmış durumdadır. Şu andan itibaren daha da sıkı önlemler alıyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapıp, salgını durduracağız” dedi.

Pilli, sözlerini şöyle sonlandırdı:  

“Herkes kendine düşen görevi yapmalıdır. Pazartesi günü meclis toplanacak ve yeni yasa geçecektir. Bundan sonra kurallara uymayanlar da cezalandırılacaktır. Her şey kazanılır ama sağlık geri gelmez. Herkesin kendi  önlemlerini almasını ve kurallara uymasını istiyoruz.”

Editör: TE Bilisim