Kıbrıs Postası'nın haberine göre Eski Sağlık Bakanı Ali Pilli, Kıbrıs Genç TV’de Mustafa Alkan’ın sorularını yanıtladı.

Sağlık Bakanı olduğu dönemde ‘aşıda torpil yapıldı’ iddialarıyla ilgili konuşan Pilli, “Bu ülkede kayıt yoktur. E-devlet yoktur. Bu nedenle yuvarlak söylemler vardır. Aşıda torpil kesinlikte yoktur. Bakanlığım döneminde 80 bin aşı geldi. 52 biz ilk doz aşısı yapıldı. 13 bin doz yetekte vardı. 20 bin aşının geleceğini teyit almıştık. Teyit alarak hareket ettik” dedi.

“Kendi eşime bile torpil yapmadım” diyen Pilli, “Bakanlıktan kontrollü şekilde bir torpil yapılmamıştır. Ali Pilli’ye menfaat sağlasın diye asla bir şey yapmadım. Halkın menfaati ve çıkarı neyse ben onu yaptım” diye konuştu.

KKTC’de uzun yıllardır e-devlete geçilmemesine ilişkin de dikkat çekici bir açıklamada bulunan Pilli, “Çünkü kayıt altına alınmak istenmiyor. Herkesin vergisi, malı, mülkü tek tıkla belli olacak” ifadelerini kullandı.

Görevden alınacağına dair haberlerin kamuoyunda ilk gündeme geldiği günlerde, Başbakan Ersan  Saner'in kendisini yanına çağırdığını kaydeden Pilli, “Başbakan bana, 'istifa et, bana zarar veriyorsun' dedi. Ben de iyi gittiğimi belirterek, ‘neden istifa edeyim ki?’ diye sordum. ‘Beni istemiyorsan, sen beni görevden al dedim. Bunu beklemiyordum. Hedeflerim vardı” şeklinde konuştu.

“Biz varken istediklerini yapamadılar” diye konuşan Pilli, “Biz bir kuruş haram lokma yemedik. Ali Pilli olarak geldim, öyle gittim. Bu halk her şeyi bilir ve görür. Belli zümrelere menfaatle bir yere varılamaz. Halk ne isterse o olur. Biz en doğrusunu yaptık, halk da takdir etti” dedi.

Editör: TE Bilisim