Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülay Çetinkaya ve Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Uzun ile birlikte ortak yazarlı olarak hazırladığı “Peyzaj Planlama” konu başlıklı kitabı yayınlandı.

Birsen yayınevi tarafından basılan “Peyzaj Planlama” adlı kitapta, peyzaj mimarlarının gerçekleştirdikleri araştırma ve projeler ile peyzajın sürdürülebilirliği; doğal kaynakların kendini devam ettirebilme kapasitesi, zarar görmüş peyzajın yenilenmesi; ekolojik sistem ve süreçlerin iyileştirilmesi ve özellikle kentsel alanlarda yeni peyzajların oluşturulması ile toplumun sağlıklı ve üretken olmasına katkı sağladığına değinildi ve peyzaj planlamanın temel amaçları ve çözüm önerileri anlatıldı.

Çetinkaya, kitap kapsamında peyzaj planlamanın kapsamı, tarihçesi, peyzaj planlama temelinde geliştirilen yöntemsel yaklaşımlar, peyzaj planlama süreci, doğal, kırsal ve kentsel alanlarda peyzaj planlama ve peyzajın sürdürülebilir kullanımına ilişkin indikatörler ana başlıklarını içerdiğini belirterek kitabın Peyzaj Mimarlığı eğitim programı dikkate alınarak lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile konuyla ilgilenenlere yönelik olarak hazırlandığını vurguladı.
 
Editör: TE Bilisim