Başbakan İrsen Küçük, Türkiye’den KKTC’ye su getirme projesinin 2014’de hayata geçmesiyle, 1974 Barış Harekatı’nın ardından “Ekonomik Barış Harekatı”nın gerçekleştirileceğini söyledi.

Başbakan Küçük, İskele Belediyesi ile “Kardeş Belediye Protokolü” imzalamak amacıyla KKTC’de bulunan İstanbul Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin’i kabul etti. Kabulde İskele Belediye Başkanı Halil Orun da hazır bulundu.

Küçük kabulde yaptığı konuşmada, Pendik Belediyesi’nde son yıllarda meydana gelen gelişmelere işaret ederek, Pendik Belediyesi ile kardeş belediye olan İskele Belediyesi’nin de çok hızlı bir şekilde köyden kasabaya dönüştüğünü söyledi. Küçük, “Sizin deneyim ve tecrübenizi bizim belediyelere de aktarmanız memnuniyet verici” dedi.

KKTC yönetiminin Türkiye’nin ekonomik deneyimlerinden yararlanmaya çalıştığını kaydeden Küçük, özellikle AKP hükümetinden azami destek gördüklerini söyledi. Küçük, Türkiye hükümeti ile diyaloglarının çok iyi olduğuna işaret ederek “KKTC’ye destekleri artarak devam etmektedir. Büyük projeler başlattık. Türkiye’de yeni bir havaalanı yapılıyor. Biz de Ercan’ı ihale ettik” dedi.

Başbakan Küçük, Türkiye’nin özellikle ekonomik program olarak 2013’de aktaracağı yatırım projeleri bulunduğunu, özellikle alt yapı yatırımlara yardımlar yapıldığını söyledi. Son birkaç ay içinde 9 yol için ihaleye çıkıldığını kaydeden Küçük, şöyle devam etti:

“Anavatanımız KKTC’ye büyük destek verdi. Su projesi başlı başına dev bir projedir. 1 milyar liranın üzerinde bir yatırım. Deniz altına döşenecek 80 kilometrelik boruyla 75 milyon metreküplük bir suyun gelişi söz konusu. 1974 Barış Harekatı’nın ardından 2014’de Ekonomik Barış Harekatı yapılacak. Türkiye Kıbrıs’a büyük bir katkı veriyor. Gelişmeler olumlu ve beklediğimiz gelişmeler”

Başbakan İrsen Küçük, Türkiye’deki gelişmelerle de yakından ilgilendiklerini kaydetti.

ŞAHİN

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin de konuşmasında, Pendik’de gerçekleştirdiği yatırımları anlatıp, oluşturulan ormanlık araziler hakkında bilgi verdi.

Yakın temas içinde oldukları İskele Belediyesi’nin çok başarılı işlere imza attığına işaret eden Şahin, KKTC’yi ziyaretlerinde daha ayrıntılı çalışma yapacaklarını söyledi.

ORUN

İskele Belediye Başkanı Halil Orun ise uzun süreden beridir işbirliği içinde oldukları Pendik Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalayacaklarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Orun, çok yakın ilişki içinde oldukları Pendik Belediyesi ile bilgi paylaşımının yanı sıra pek çok konuda işbirlikleri bulunduğunu söyledi.

Başbakan Küçük ile Şahin, konuşmalarının ardından birbirlerine hediye takdim etti.
Editör: TE Bilisim