Başbakan Hüseyin Özgürgün, yapımı yeni tamamlanan Aslanköy-Paşaköy arasındaki yolu inceledi ardından Paşaköy’de vatandaşlar ile biraraya geldi.

Başbakan Özgürgün, burada yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her noktasının hükümet için yatırım ve genişleme alanı olduğunu söyledi.Mesarya bölgesinin altyapısına büyük önem verdiklerini kaydeden Özgürgün KKTC’nin hiçbir noktasının pazarlığa açık olmadığını söyledi.

Özgürgün ‘Bu bölgenin altyapısına çok ciddi önem veriyoruz bunun sebebi de şudur; Güney Mesarya’nın bir plan dahilinde biryerlere verileceği gibi bir şey çıktı, UBP olsun hükümet olsun defalarca tekrarladık. KKTC’nin hiçbir noktası pazarlığa açık değildir, hiçbir noktası da bir tarafa verilecek değildir. Bu yatırımların da hızlanmasını istememizdeki en büyük mesaj da sizlere bunu gösterebilmektir. KKTC’nin her noktasına yatırımı götürme hedefindeyiz’ diye konuştu.

Dipkarpaz’dan Yeşilırmak’a aynı zamanda Mesaryaya gerek yol gerekse sosyal ve kültürel alanlarda yatırımların sürdüğünü anlatan Başbakan Özgürgün mesarya bölgesinde sosyal konut arsası verilmesi ile ilgili gerekli girişimlerin de yapılacağını açıkladı.

Özgürgün, “Hükümetimizin KKTC’nin hiçbir noktasının, hiçbir yerleşim bölgemizin ve hiçbir sınır çizgimizin tartışmaya, biryerlere verilmeye veya peşkeş çekilmeye, şurasını isterim, burasını isterim taleplerine biz hükümet olarak hayır yanıtımızı buralara yatırım yaparak, Kıbrıs Türk Halkı olarak siz de oralara sahip çıkarak gösterirsiniz” diye konuştu.Başbakan Özgürgün Anavatan Türkiye ile işbirliğinin de devam edeceğine vurgu yaptı.

Özgürgün, ‘Her anlamda Anavatanla işbirliği içerisinde ve yapılacak tüm işlerde net olarak şunu ortaya koyuyoruz; Kıbrıs meselesi Türkiye’siz halledilemez, Kıbrıs meselesi diye bir mesele varsa bunu yaratanlar bellidir, bunu yaratanlar bugün sorun üstüne sorun eklemektedir ama biz anavatan Türkiye ile birlikte bu topraklarda Türk bayrağını da dalgalandırmaya devam edeceğiz, KKTC’nin de varlığını sürdürmesi için elimizden geleni yapacağız. Ama bir anlaşma olur, Güney Kıbrıs’taki ortaklarımız aklını başına alır ve bu anlaşmaya yayanaşırlarsa o gün onu da değerlendiririz ama gelinen aşamada böyle bir niyetin olmadığı, böyle bir anlaşmanın da gündemde olmadığı belli. Biz de o zaman halkımızn refahı için ve ekonomisinin güçlenmesi için elimizden geleni yapıp bu topraklarda mutlu nesiller ortaya çıkası için çalışmalıyız’ ifadelerini kullandı.

Başbakanın ardından Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de yeni yol ile ilgili biligler aktararak yatırımların devam edeceğini belirtti.

Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü de yatırımlardan dolayı Hükümete teşekkür ederek bölgenin kalkınması için çalıştıklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim