Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkan adayı İsmail Arter, Perşembe Pazarı ve Terminal bölgesini ziyaret ederek halkla buluştu.

Pazar yerinde incelemelerde de bulunan ve halkla tek tek tokalaşan bunun yanı sıra esnafın sorunlarını dinleyen Arter’e ilgi yoğun oldu.

Halk alım gücünün zorlaştığından dert yanarken, Pazar esnafı alım gücü nedeniyle işlerin azaldığını ve ayrıca yer sorunları olduğunu söyledi. Vatandaş terminal bölgesinin ilgisizliğinden de yakındı.
Pazar esnafının ve halkın şikâyetlerini dinleyen Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkan adayı İsmail Arter ise Mağusa’nın sorunlarını çok iyi bildiğini bu nedenle de aday olduğunu hatırlattı.
Perşembe Pazarı’nın modern bir yapıya kavuşması gerekirken ne yazık ki öyle olmadığına dikkat çeken Arter, terminal bölgesinin de ilgisizlikten tamamen harap bir hal aldığını belirterek; “tüm bu sorunları çözmek zor bir iş değil. Ama bunu yapmak için heyecan, istek ve halkı sevmek gerek. Sizlere sorunlara köklü çözüm sözü veriyorum” dedi.

Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkan adayı İsmail Arter, bunun sebebinin belediye yönetimin ilgisizliğinden ve ‘ben yaptım oldu’ zihniyetiyle Pazar esnafı ile istişare edilmediğinden kaynaklandığının altını çizerken, bunun ciddi bir yönetim sorunu olduğuna işaret etti.

29 Haziran sonrası yeni yönetimin halk ve esnaf ile birlikte istişare ederek, esnafın rahat ve mutlu bir biçimde ürünlerini satacağını, halkın ise bu hijyenden faydalanabileceği modern bir Pazar yerine kavuşacağını söyledi.
Bölge esnafını da ziyaret eden Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkan adayı İsmail Arter, kenti 24 saat yaşayabilen bir kent yapacaklarını ve bu durumun esnafa da olumlu yansıyacağını söyledi.

Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkan adayı İsmail Arter’e ziyaretlerinde, DP ulusal Güçler Gazimağusa İlçe Başkanı ve Milletvekili Fikri Ataoğlu ile DP Ulusal Güçler Gazimağusa Belediye Meclis üyesi adayları eşlik etti.



 
Editör: TE Bilisim