Buna göre, her iki GSM şirketinin aboneleri, kısa mesaj göndererek Lefkoşa’daki ihtiyaçlı kişilerin bir öğün ücretsiz yemek yemesine katkı sağlayabilecek

Kuzey Kıbrıs Turkcell ve KKTC Telsim’in LTB’nin “Paylaşım Mutfağı” projesinde dahil olduğu, her iki şirketin proje kapsamında ortak kullanacakları 2 kısa mesaj numarası belirlediği bugün LTB’de düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Buna göre hem Turkcell hem de Telsim aboneleri bugünden itibaren açıklanan numaralara kısa mesaj göndererek bağışta bulunabilecek. Bağış tek seferlik ya da aylık olarak yapılabilecek.

Tek sefer bağışta bulacak aboneler, “1958” numarasına mesaj gönderecek. Her mesaj Paylaşım Mutfağı’na 5 TL’lik katkı sağlayacak. Aboneler mesajı “BAGIS” şeklinde büyük harfle yazacak; mesajda “ ğ ”, “ş”, “i” harfleri kullanılmayacak. (Örnek: BAGIS)

AYLIK BAĞIŞ...10 İLE 100 TL ARASINDA

Öte yandan dileyen aboneler de aylık bağışta bulunabilecek. Aylık bağışlar 10 TL ile 100 TL arasında değişebilecek, abone ne kadar bağış yapmak istediğini kısa mesajında belirtecek.

Aylık bağışlar için “4271” numarasına mesaj gönderilecek.

Mesaja önce ABONE, bırakılan boşluğun ardından da PAYLASIM yazılacak. Paylaşımın kelimesinin hemen bitişiğine, boşluk bırakılmayacak şekilde bağış yapılacak para miktarı rakamla yazılacak; TL gibi herhangi para birimi belirtilmeyecek. (Örnek: ABONE PAYLASIM20 ya da ABONE PAYLASIM70)  KISA MESAJ BAĞIŞ KAMPANYASI İÇİN BASIN TOPLANTISI YAPILDI

“Paylaşım Mutfağı Kısa Mesaj Bağış Kampanyası” bu öğleden sonra LTB’de düzenlenen basın toplantısıyla paylaşıldı. Her iki iletişim şirketinin yetkilisi de projeyi “sıfır maliyet” anlayışıyla sürdüreceğini, kısa mesajlardan hiçbir vergi ya da masraf kesinti yapmayacaklarını, bağışların tümünün LTB’ye verileceğini duyurdu.

HARMANCI: “PAYLAŞIM MUTFAĞI” UYGULAMASIYLA 65 KİŞİYE GÜNDE BİR ÖĞÜN SICAK YEMEK VERİLİYOR”

Basın toplantısında ilk sözü LTB Başkanı Mehmet Harmancı aldı. Harmancı, iki GSM operatörüyle güzel bir amaç etrafında bir araya geldiklerini, bundan mutluluk duyduklarını söyledi.

LTB’nin bir süre önce Belediye Pazarı’nda (Bandabuliya) başlattığı “Paylaşım Mutfağı” uygulamasıyla 65 kişiye günde bir öğün sıcak yemek verildiğini kaydetti.

Birçok insanın Paylaşım Mutfağı’na nasıl katkı sağlayabileceği konusunda kendilerine ulaştığını anlatan Mehmet Harmancı, “Öyle görünüyor ki doğru hedefler konulduğunda toplum bunun etrafında bir araya gelebiliyor, buna sahip çıkabiliyor” dedi.

“TOPLUMUN DAYANIŞMA RUHUNU ORTAYA ÇIKARABİLECEK BU VE BENZERİ PROJELERE İHTİYACI VAR”

GSM şirketlerinin insanlara birçok konuda avantaj sağladığından, insanların oturdukları yerden sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlayabildiğinden söz eden Mehmet Harmancı, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve KKTC Telsim’in de bu imkanı sağlamak için 2 ortak numara belirlediğini söyledi.

Harmancı, “Toplumun dayanışma ruhunu ortaya çıkarabilecek bu ve benzeri projelere ihtiyacımız olduğu gerçeğini bir kez daha teyit ettik. Her iki şirkete de anlayışları, işbirlikleri, yardım öncelikleri, bu güzel projede yer almaktan tereddüt duymadıkları için teşekkür ediyorum. Bize sağladıkları olanakla Paylaşım Mutfağı’nın sürdürülebilir noktaya taşıyacak, sayıyı ve avantajları çoğaltacağız. Belki de Haspolat, Hamitköy gibi merkezden uzak yerlere de yemek dağıtımı yapabilecek noktaya geleceğiz. Lefkoşa’nın bütününe de hizmet verebilmemize bu şirketler vesile olacak” dedi.

“BAYRAMLAR PAYLAŞMA, DAYANIŞMA, BİR ARAYA GELMEKTİR. KIBRIS TÜRK TOPLUMUNDA DA BU BÖYLEDİR”

Kurban Bayramı’nda Paylaşım Mutfağı’nın açık olacağını, çalışanların birkaç günlük tatilden sonra faaliyetlerini sürdüreceğini de açıklayan Harmancı, “Bayramlar paylaşma, dayanışma, bir araya gelmektir. Kıbrıs Türk toplumunda da bu böyledir” ifadesine yer verdi, dayanışma ruhunu artırıcı aktivitelere destek çağrısı yaptı.

KADIN SIĞINMA EVİ’NİN İHTİYAÇLARI

Konuşmasında Kadın Sığınma Evi konusunda da değinen ve bu alanda da toplumsal birlikteliği yakalamaya çalıştıklarını kaydeden Harmancı, Kadın Sığınma Evi’nin kurulum aşamasındaki ihtiyaçlarının liste şeklinde LTB’nin facebook sayfasından yayınlandığını, ihtiyaç listesinin yüzde 25’lik kısmının sadece bir günde karşılandığını belirtti.

Harmancı, “Listedeki ihtiyaçların 4-5 günde tamamlanmasını bekliyoruz” diye kaydetti.

ASLAN: “TOPLUMLARIN KENDİNİ GELİŞTİRMESİ İÇİN İYİ GÜNDE, KÖTÜ GÜNDE PAYLAŞIMDA BULUNMASI GEREK”

Harmancı’ndan sonra söz alan Kuzey Kıbrıs Turkcell Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ozan Çağlar Aslan, bu projeyi duyduklarında heyecanlandıklarını söyleyerek, “İki insan bir birlikteliğe adım atarken, hayatı paylaşma sözü verirken, ‘iyi günde, kötü günde’ diyor. Toplumların da bir arada kalması ve kendini geliştirmesi için iyi günde, kötü günde birbirine destek olması, paylaşımda bulunması gerek” dedi.

Şirket olarak “Hayat Paylaşınca Güzel” dediklerini ve paylaşma kültürünün ruhlarına işlediğini belirten Aslan, teknolojileri ve imkanları doğrultusunda böyle bir paylaşıma imkan sunmaktan mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti.

TANPINAR: “TOPLUMSAL VE SOSYAL DAYANIŞMA ÖNEMLİ, KIBRIS TÜRK HALKI BUNU YILLARCA GÖSTERDİ, HER DÖNEMDE GÖSTERİYOR”

KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ise basın toplantısındaki konuşmasında, toplumsal ve sosyal dayanışmanın önemli olduğunu kaydederek, “Kıbrıs Türk halkı bunu yıllarca gösterdi, her dönemde gösteriyor” dedi.

LTB’nin ülkenin en köklü belediyelerinden biri olduğunu da belirten Tanpınar, bu projeyi son derece “önemli ve hayati” olarak nitelendi, “Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sağlıklı ve paylaşımcı toplum yaratma adına dayanışma ruhunu canlandırması bizler açısından önemli. Projeye sadece SMS ile değil, ihtiyaç duyulacak her durumda destek olmaya hazırız. Bu projede yer aldığımız için mutluyuz” ifadesine yer verdi.

Editör: TE Bilisim