Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından organize edilen ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’in konuşmacı olarak katıldığı “Viyana Deklerasyonundan 20 Yıl Sonra İnsan Hakları Önündeki Yeni Engeller” konulu seminer Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi. 25 Mart 2013 tarihinde, saat 14:00’te gerçekleştirilen seminere yoğun katılım oldu.

Seminerde açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, bütün dünyayı ilgilendiren insan hakları ve özgürlüklerinin Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerini de yakından ilgilendirdiğini belirterek katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini iletti.

CHP Milletvekili Pavey gerçekleştirdiği konuşmasında Viyana deklerasyonundan bahsederek bu deklerasyonla ilk kez gündeme gelen engelli hakları ve deklerasyonun içeriği hakkında katılımcılara bilgi verdi. Pavey, engelli insan hakları sözleşmesinden de bahsederek bu sözleşme ile değişen engelli kelimesi ve sözleşmenin kapsadığı alanlar üzerinde durdu. Engelli tanımının yapılmasının Türkiye’nin en büyük ayıbı olduğunu da sözlerine ekleyen Pavey, engelliler için yapılan herşeyin bütün topluma yayılacağını vurguladı. Sohbet şeklinde gerçekleşen seminerde öğrenci sorularına da yer verildi. Seminer, katılımlarından dolayı Pavey’e hediye takdimi ile sona erdi.
Editör: TE Bilisim