"Hale Sümer Grubu Patchwork Sergisi"nin tüm geliri Girne Akçiçek Hastanesinde kurulacak olan diyaliz bölümüne bağışlanıyor.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel’in himayesinde “Hale Sümer Grubu Patchwork Sergisi” 2 Nisan Salı günü saat 16.00’da açılıyor.

Atatürk Kültür Merkezi’nde açılacak olan sergi 6 Nisan cumartesi gününe kadar açık kalacak.
Renkli kumaş parçalarıyla yapılan bir tür resim olan “patchwork”, ressamın tuvalindeki boyanın yerini alan kumaş parçaları olarak da adlandırılır.

Hale Sümer Grubu’nun organize ettiği 30’uncu sergide ziyaretçilerin beğenisine sunulacak eserlerin her birinin ortalama bir yıla yakın bir zamanda, dikiş makinesi kullanılmaksızın elde yapılması da dikkat çekiyor.
Sergide ziyaretçilerin beğenisine sunulacak olan eserler satılık olmayacak. Fakat sergi sırasında satılması için sanatçılar tarafından küçük parçalar hazırlanarak, bu satışlardan elde edilecek gelirler ise Girne Akçiçek Hastanesinde kurulacak olan diyaliz bölümüne bağışlanacaktır.

Patchwork sadece Anadolu topraklarında değil, dünyanın çeşitli köşelerinde de asırlardır bilinmektedir. Ancak son yüzyılda büyük bir atılım yapıp güzel sanatların yükselen bir dalı hanine gelmiştir. Batı dünyasında Patchwork artık sadece kadınların ilgi gösterdiği bir sanat dalı olmaktan çıkmıştır. İşin içinde dünyaca ünlü erkek tasarımcılar ve stüdyo sahipleri de bulunmaktadır.

Pek çok grafiker ve tasarımcı da Patchwork dünyasına yeni desenler armağan etmek için uğraşıyor.
 
Editör: TE Bilisim