Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu yaptığı yazılı açıklamada, olayın kendilerini üzdüğünü ve endişeye sevk ettiğini kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, Yeşil Hat Tüzüğü çerçevesinde Kıbrıs’ın iki tarafı arasında ticaretin yasal yollarla yapılmakta olduğunu belirterek, tamamen yasal yollardan ticaret yapmaya çalışan Rum tüccarın 200 kişi olduğu söylenen bir grup fanatik Rum tarafından protesto edilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Çavuşoğlu, ticaretin fanatik duygularla engellenmeye çalışıldığını ifade ederek “Kıbrıs Türk halkının patatesini bile kabul etmeyen bir zihniyet, Kıbrıs Türk halkıyla nasıl birleşecek?” diye sordu.

ÇAĞRI

Çavuşoğlu, Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis’e barışçı nesiller yetiştirilmesi için girişim yapılması çağrısında bulundu.

Güney Kıbrıs’ta eğitim sisteminden başlanarak barışçı nesiller yetiştirilmesi için adımlar atılması gerektiğini anlatan Çavuşoğlu şunları ifade etti.

“Patatesi bile istemeyen bir nesil yetiştirirseniz, anlaşma olsa dahi bu gibi tavırlarla devamlılığı konusunda endişeler taşırız. Başta milletvekilleri olmak üzere protestoya katılanları bu coğrafyada iki halkın yaşadığını kabul etmeye ve dünya görüşlerini bu gerçekten hareket ederek değiştirmeye davet ederim. Komşum için ne yapabilirim duyguları dururken, nasıl yok edebilirim tavırları bu coğrafyadaki insanları mutluluğa götürmez, ancak felakete götürür.”
Editör: TE Bilisim