“Pasadembo” oyunu izleyiciyi güldürürken, hayata dair mesajlar içermesiyle de dikkat çekti. Geleneksel aile yapısı içinde anne, baba, kız ve yıllarca hasreti çekilen erkek evladın ekseninde; komşu ilişkileri, yaşam mücadelesi ve kaçırılan fırsatlara ayna tutuldur. Oyunda ayrıca yaşamın vazgeçilmezinin ne para-pul, ne şan-şöhret olmadığı, tek zenginliğin sağlık olduğu anlatıldı.

Bekir Kara’nın kaleme aldığı, Güler Şen’in yönettiği Pasadembo oyununda Demet Şazi Kızılokgil, Ufuk Asilçağ, Osman Murabık, Seren Uğur, Osman Öztosun ve Serhat Tekin rol aldı.

Gazimağusa Belediyesi, kültür sanat etkinliklerini yılın bütününe yayma kararı çerçevesinde Kültür ve Kongre Merkezi’nde ayda bir olmak üzere 6 ay sürecek tiyatro etkinlikleri şöyle: “26 Ekim’de Dostlar Tiyatrosu’nun “Kerem Gibi”, 20 Kasım’da Ortaoyuncular’ın “Ferhangi Şeyler”, 13 Aralık’ta Çatalköy Belediye Tiyatrosu’nun “Sınır”, 17 Ocak 2014’te Tiyatro Kare’nin “Leyla’nın Evi”, 21 Şubat’ta ise Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun oyunu sahne alacak.”
Editör: TE Bilisim